Platba via cheque

Banky, bankové účty, presun financií na SK, otvorenie účtu v UK banke...

ModerátoriCOLON Gina, jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
philcan
Talkie Talkie
Talkie Talkie
PríspevkyCOLON 107
RegistrovanýCOLON Sob Okt 06, 2007 11:20 am
BydliskoCOLON York

Platba via cheque

Poslať od philcan » Uto Máj 26, 2009 10:30 am

Mam zaplatit za rezervaciu hotela v UK a napisali mi, ze to mam spravit over the telephone or via cheque.

You can make payment over the telephone or via cheque however please do not
email us any bank details as our server is not secure enough for this type
of information.

Co to presne znamena? Vie mi niekto vysvetlit, ako by mala taka platba prebehnut?

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Platba via cheque

Poslať od carfaxcat » Uto Máj 26, 2009 11:32 am

Na platbu po telefone bude hotel potrebovat cislo karty, jej platnost, tri posledne cisla na zadnej strane karty (takze zavolas a tieto udaje im poskytnes), ak ide o Maestro, tak aj issue number. Do terminalu/PDQ machine sa zadavaju tieto udaje rucne (kedze ide o platbu, ked zakaznik nie je pritomny a kartu hotel fyzicky nema), v UK sa zadava dalej aj postovy kod a cislo domu, kde je karta registrovana. Platba sa vsak da uskutocnit aj bez tychto dvoch udajov.
Rezervacny poplatok je vacsinou poplatok za prvu noc v hoteli.
Ja by som na tvojom mieste platila asi sekom, ak mas sekovu knizku v £.

philcan
Talkie Talkie
Talkie Talkie
PríspevkyCOLON 107
RegistrovanýCOLON Sob Okt 06, 2007 11:20 am
BydliskoCOLON York

Re: Platba via cheque

Poslať od philcan » Štv Máj 28, 2009 10:19 am

Dik za vysvetlenie. Sekovu knizku v librach samozrejme nemam.

Edit:
Este mi napadlo, to sa akoze da zaplatit bez toho, aby tam karta fyzicky bola? Ved to si potom moze ktokolvek kedykolvek nechat za nieco zaplatit, ked si tie udaje pamata (ma ich zaznamenane). Ako to vlastne funguje?

philcan
Talkie Talkie
Talkie Talkie
PríspevkyCOLON 107
RegistrovanýCOLON Sob Okt 06, 2007 11:20 am
BydliskoCOLON York

Re: Platba via cheque

Poslať od philcan » Pia Jún 05, 2009 11:26 am

Teraz som tam skusal volat, ale ze vraj moja karta doesn't communicate. Da sa vlastne platit slovenskou kartou? Ked som platil v Madarsku v nejakom obchode tak isla. Chvilu som myslel, ci nie je problem v tom, ze obnos na nej bol akurat tak na tu platbu, no komunikovat by mala tak ci tak, nie? Povedali mi, ze sa mam ist spytat do banky, ale neviete nahodou aj vy, v com zvykne byvat problem? Dik

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Platba via cheque

Poslať od carfaxcat » Pia Jún 05, 2009 12:09 pm

Edit:
Este mi napadlo, to sa akoze da zaplatit bez toho, aby tam karta fyzicky bola? Ved to si potom moze ktokolvek kedykolvek nechat za nieco zaplatit, ked si tie udaje pamata (ma ich zaznamenane). Ako to vlastne funguje?
Da sa, bezne to v praci robim platby takymto sposobom. Aj na mnohych uradoch sa to robi, vratane F&CO, Home Office (platenie WRS, poplatky za ILR, citizenship) a podobne. Natukas do terminalu cislo karty, termin kartu skontroluje, dalej natukas expiry date a trojcislie zo zadnej strany karty, sumu a je to. Na kopii pre predajcu mas cele cislo karty, nie iba hviezdicky a posledne stvorcislie, takze vsetky udaje su u predajcu - okrem trojcislia na zadnej strane karty.

kazisvet
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 498
RegistrovanýCOLON Pia Mar 03, 2006 1:31 pm
BydliskoCOLON BA - Petrzalka/Southsea
CONTACTCOLON

Re: Platba via cheque

Poslať od kazisvet » Pia Jún 05, 2009 1:12 pm

philcan píšeCOLON Este mi napadlo, to sa akoze da zaplatit bez toho, aby tam karta fyzicky bola? Ved to si potom moze ktokolvek kedykolvek nechat za nieco zaplatit, ked si tie udaje pamata (ma ich zaznamenane). Ako to vlastne funguje?
Takto sa da zneuzit hociaka karta, t.j. nedavaj udaje o karte nikomu nepovolanemu a kontroluj si vypisy. Ked tam najdes platbu o ktorej nevies, treba ju hned reklamovat, teoreticky sa to da doriesit cez tvoju banku.
Btw. seky. Anglani ich pouzivaju uplne bezne, videl som pani v obchode ako vypisovaloa "pol hodiny" sek na 4 libry. Ja som ho pouzil len raz, ked nebola ina moznost a to som nad tym maturoval pol dna, co mam kde napisat :(
Takze mam doma 3 sekove knizky, plne nepouzitych sekov. Alebo som ich uz aj zlikvidoval?
nerob inym to, co nechces, aby ini robili tebe :)

philcan
Talkie Talkie
Talkie Talkie
PríspevkyCOLON 107
RegistrovanýCOLON Sob Okt 06, 2007 11:20 am
BydliskoCOLON York

Re: Platba via cheque

Poslať od philcan » Sob Jún 13, 2009 12:22 am

Takze uz to mam vsetko zariadene, problem bol v tom, ze som nemal nastavene nejake veci v internet bankingu. Ked som tam teraz volal druhykrat, tak som tej recepcnej nerozumel skoro nic, pritom pri telefonate minuly tyzden s nejakym chlapikom som nemal najmensi problem. Este stastie, ze som dopredu vedel, co sa ma bude pytat. Takze prazdniny su uz vybavene. Btw, malokto chodi na letnu dovolenku smerom na sever. :-)

qth
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 521
RegistrovanýCOLON Sob Mar 25, 2006 2:24 am
BydliskoCOLON Reading

Len tak mimo

Poslať od qth » Pon Jún 15, 2009 3:54 pm

philcan píšeCOLON..Btw, malokto chodi na letnu dovolenku smerom na sever. :-)
Nie je pravda, kopec Anglicanov ma letne sidlo v Skotsku (kralovna napriklad v Edinburghu kde je
kazde leto 2 tyzdne) kam idu na dovolenku. Predsa len ta priroda je krajsia/divokejsia v Skotsku.

BUTTON_POST_REPLY