Hypoteka v CZ/SK

Banky, bankové účty, presun financií na SK, otvorenie účtu v UK banke...

ModerátoriCOLON Gina, jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
Adda
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Str Mar 16, 2005 10:37 pm
BydliskoCOLON London

Hypoteka v CZ/SK

Poslať od Adda » Str Jún 07, 2006 10:15 am

Ahojte,
Uvazujem o kupe nemovitosti v CZ/SK a hypoteke v CZ/SK - tj nemovitost aj hypoteka v jednej krajine, ale ja tam nie som rezident. Robim si momentalne prieskum medzi tamojsimi bankami, ako su "ustretovi" a flexibilni pri poskytovani hypotek nerezidentom a zaujimalo by ma, ci ma niekto z Vas aj vlastnu skusenost, s ktorou bankou a ako to dopadlo?
Konkretne mam este par otazok:
- teoreticky by mali byt doklady o zamestnani a prijme uradne prelozene do miestneho jazyka; a tiez vsetky podklady maju pre banku obmedzenu platnost (vacsinou 1 mesiac) - stretli ste sa s problemom, ze z dovodu dlheho schvalovacieho procesu Vam platnost tych podkladov vyprsala a museli ste ich predkladat znova ?
- povazovala Vas banka za vyssie-rizikoveho klienta, tj dostali ste vyssiu urokovu sadzbu nez rezident pracujuci doma, ktory by ziadal o rovnaky uver (to sa samozrejme da tazko zistit...) ?
- z logistickeho, resp praktickeho hladiska, kolko skutocnych fyzickych stretnuti bolo treba na vybavenie uveru ?
- vyzadovala po Vas banka nejaku adresu v CZ/SK ?
Diky vopred za skusenosti. Az dam dohromady obrazok o bankovych reakciach, tak sa s nimi rada podelim.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Re: Hypoteka v CZ/SK

Poslať od ubeno » Str Jún 07, 2006 1:24 pm

Adda píšeCOLONAhojte,
Uvazujem o kupe nemovitosti v CZ/SK a hypoteke v CZ/SK - tj nemovitost aj hypoteka v jednej krajine, ale ja tam nie som rezident. Robim si momentalne prieskum medzi tamojsimi bankami, ako su "ustretovi" a flexibilni pri poskytovani hypotek nerezidentom a zaujimalo by ma, ci ma niekto z Vas aj vlastnu skusenost, s ktorou bankou a ako to dopadlo?
Konkretne mam este par otazok:
- teoreticky by mali byt doklady o zamestnani a prijme uradne prelozene do miestneho jazyka; a tiez vsetky podklady maju pre banku obmedzenu platnost (vacsinou 1 mesiac) - stretli ste sa s problemom, ze z dovodu dlheho schvalovacieho procesu Vam platnost tych podkladov vyprsala a museli ste ich predkladat znova ?
- povazovala Vas banka za vyssie-rizikoveho klienta, tj dostali ste vyssiu urokovu sadzbu nez rezident pracujuci doma, ktory by ziadal o rovnaky uver (to sa samozrejme da tazko zistit...) ?
- z logistickeho, resp praktickeho hladiska, kolko skutocnych fyzickych stretnuti bolo treba na vybavenie uveru ?
- vyzadovala po Vas banka nejaku adresu v CZ/SK ?
Diky vopred za skusenosti. Az dam dohromady obrazok o bankovych reakciach, tak sa s nimi rada podelim.
Na tvoje otazky neviem odpovedat, lebo som v podobnej situacii ako ty. Chcem sa vsak spytat ci nemas pocit ze ides hlavou proti muru ked si beries hypoteku na SK. Predpokladam, ze byvas v prenajme (ako ja) - tak mi to prijde zbytocne vyhadzovanie penazi za prenajom tu v UK + splacanie hypoteky na SK. Nebolo by lepsie najprv zobrat hypoteku tu v UK zacat splacat byt tu a ked vsetko pojde OK, tak az potom na SK a splacat ich paralelne? Nemovitost tu v UK vobec nemusis splatit, mozes to predat ked sa rozhodnes odist...
Ak su moje uvahy naivne, tak ma kludne vyvedte z omylu...

Adda
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Str Mar 16, 2005 10:37 pm
BydliskoCOLON London

Poslať od Adda » Str Jún 07, 2006 1:49 pm

Vobec si nemyslim ze su tvoje uvahy naivne. V zasade suhlasim - v tvojej situacii uvazujes podla mna rozumne. Ja ale nebyvam v UK v prenajme, a ani moja property uz nie je zatazena hypotekou. No a to co chcem kupit v CZ/SK tak je na investicne ucely, aspon v strednedobom horizonte (najom zaplati hypoteku), no a potom sa uvidi...

Tonda
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 10
RegistrovanýCOLON Pia Apr 08, 2005 8:56 pm

Hypo

Poslať od Tonda » Str Jún 07, 2006 8:45 pm

Adda píšeCOLONVobec si nemyslim ze su tvoje uvahy naivne. V zasade suhlasim - v tvojej situacii uvazujes podla mna rozumne. Ja ale nebyvam v UK v prenajme, a ani moja property uz nie je zatazena hypotekou. No a to co chcem kupit v CZ/SK tak je na investicne ucely, aspon v strednedobom horizonte (najom zaplati hypoteku), no a potom sa uvidi...
Cago, mam s tim nejake zkusenosti, v CR ti da citybanka hypo bez dokladani prijmu a i cizincum. podminkou vsak 50% akontace. Pripadne je pak firma Gepardfinance a ta ti jda az do 70-80% ceny nemovitosti. Kazdopadne,kdybys chtel vedet vic,pis na:tondatondik@yahoo.co.uk

Adda
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Str Mar 16, 2005 10:37 pm
BydliskoCOLON London

Poslať od Adda » Štv Jún 08, 2006 4:58 pm

Diky Tonda,
Ty si si skutocne tu hypoteku od Citi zobral? Kolkokrat si musel fyzicky ist do banky? (oni totiz v call centrach su vsetci fajn, ale obavam sa ze realita moze byt dramaticky ina)
O tom ich produkte bez dokladovania prijmov som pocula, ale 50% zablokovaneho kapitalu je prilis vela, to potom yield zbytocne klesa.

pankac
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 306
RegistrovanýCOLON Str Feb 23, 2005 10:05 pm
BydliskoCOLON Twickenham

Poslať od pankac » Pia Sep 01, 2006 11:34 am

Adda a dalsi.. mate nejaky update ohladom hypoteky v SK? Ako dopadol tvoj prieskum? Diky

Tonda
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 10
RegistrovanýCOLON Pia Apr 08, 2005 8:56 pm

Poslať od Tonda » Pia Sep 01, 2006 12:19 pm

Adda píšeCOLONDiky Tonda,
Ty si si skutocne tu hypoteku od Citi zobral? Kolkokrat si musel fyzicky ist do banky? (oni totiz v call centrach su vsetci fajn, ale obavam sa ze realita moze byt dramaticky ina)
O tom ich produkte bez dokladovania prijmov som pocula, ale 50% zablokovaneho kapitalu je prilis vela, to potom yield zbytocne klesa.
Jeste ne. Ted nekdy bych to mel spustit. Nebylo dost penez na akontaci. Do banky to odhaduji tak na 1-2 navstevy,pokud budou otravovat vice,dam nekomu plnou moc a pujdu tam az k podpisu. Kazdopadne musis mit odhad(trzni) a takovy ty veci okolo. Jinak prijem z UK akceptuje napr GE bank ve vysi sto procent. Nektere banky to zase nasobi nekdy i 0.4krat.

pankac
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 306
RegistrovanýCOLON Str Feb 23, 2005 10:05 pm
BydliskoCOLON Twickenham

Poslať od pankac » Pia Sep 15, 2006 1:04 pm

Spominalo sa tu chodenie do banky... mate niekto blizsie informacie alebo skusenosti ohladom "hypoteky na kluc" od Hypocentra resp. skusenosti s nimi vseobecne? V anglickej verzii ich stranok je poplatok 400EUR+VAT, zrejme to bude cena za to.. Vie niekto o dalsich nezavislych mortgage brokeroch v SR?
Ma niekto konkretne skusenosti s preukazovanim prijmu z UK v SR/CR kvoli HU - co vlastne banky pozaduju/akceptuju? (pasky, vypisy z uctu, kontrakt a pod)

xaxa
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 655
RegistrovanýCOLON Uto Feb 07, 2006 12:40 pm
BydliskoCOLON Reinach BL, Switzerland

Poslať od xaxa » Pia Sep 15, 2006 2:32 pm

pankac píšeCOLONSpominalo sa tu chodenie do banky... mate niekto blizsie informacie alebo skusenosti ohladom "hypoteky na kluc" od Hypocentra resp. skusenosti s nimi vseobecne? V anglickej verzii ich stranok je poplatok 400EUR+VAT, zrejme to bude cena za to.. Vie niekto o dalsich nezavislych mortgage brokeroch v SR?
Ma niekto konkretne skusenosti s preukazovanim prijmu z UK v SR/CR kvoli HU - co vlastne banky pozaduju/akceptuju? (pasky, vypisy z uctu, kontrakt a pod)
Napis email do hypocentra, odpovedia ti.

Ja som sa pytal kedze som kontraktor a povedali mi, ze mam dodat anglicke danove priznanie, resp na kalkulaciu stacia zakladne udaje o firme z priznania. Kedze prvy rok moja firma konci buduci mesiac, tak som to este dalej neriesil.

pankac
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 306
RegistrovanýCOLON Str Feb 23, 2005 10:05 pm
BydliskoCOLON Twickenham

Poslať od pankac » Pia Sep 15, 2006 3:15 pm

xaxa píšeCOLON Napis email do hypocentra, odpovedia ti.

Ja som sa pytal kedze som kontraktor a povedali mi, ze mam dodat anglicke danove priznanie, resp na kalkulaciu stacia zakladne udaje o firme z priznania. Kedze prvy rok moja firma konci buduci mesiac, tak som to este dalej neriesil.
Presne to je aj moj pripad, ale pod vlastnou firmou bezim iba mesiac a PAYE plat mam teraz samozrejme biedny ;) ale cakat na danove priznanie teda chut nemam... A obavam sa, ze nieco take ako vypis z firmneho uctu asi nebude akceptovatelny... No nic, napisem im a uvidime, diky.

kazisvet
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 498
RegistrovanýCOLON Pia Mar 03, 2006 1:31 pm
BydliskoCOLON BA - Petrzalka/Southsea
CONTACTCOLON

Poslať od kazisvet » Pia Sep 15, 2006 7:46 pm

pankac píšeCOLON
xaxa píšeCOLON Napis email do hypocentra, odpovedia ti.

No nic, napisem im a uvidime, diky.
Teraz sa banky predhanaju ako niekomu vnutit hypoteku, nie ako pred piatimi rokmi, ked som si ja bral prvu.
Ja mam sice na slovensku 4 hypoteky na 3 byty, ale vsetky boli zo slovenskych prijmov a kedze som robil v bankach, tak to bolo trosku jednoduchsie :))
az na tu prvu :(
poslednu mi dokonca vub-ka "vnutila" ako klientovi, ktory bez problemov splaca predosle hypoteky a nema zalozenu celu hodnotu bytu. tak sme tu stvrtu hypoteku dostali na jeden podpis, bez akehokolvek dokladovania prijmov :))
nerob inym to, co nechces, aby ini robili tebe :)

BUTTON_POST_REPLY