HELP-Llyds

Banky, bankové účty, presun financií na SK, otvorenie účtu v UK banke...

ModerátoriCOLON Gina, jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
Yocos
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 33
RegistrovanýCOLON Str Okt 11, 2006 3:56 pm
BydliskoCOLON Banska Bystrica

HELP-Llyds

Poslať od Yocos » Uto Okt 17, 2006 7:23 am

Prosim pomoc!Mam kreditku Lloyds TSB -VISA-.Mam na nej priblizne 200 liber.Ale problem je v tom ze j som na SR a nedaju sa mi tieto prachy vybrat!Neviete dakto ako ich vybrat tak aby som nemusel ist do GB?A ako sa mam zaregistrovat na internet banking v Lloydke???V priecinku cislo karty neviem co mam napisat.Lebo cislo na karte nechce zobrat.PLEASE HELP.

Adda
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Str Mar 16, 2005 10:37 pm
BydliskoCOLON London

Poslať od Adda » Uto Okt 17, 2006 9:59 am

Hmm, to je nejake divne co tu pises. Minimalne dost zmatene.
Mas len kreditnu kartu alebo aj normalny bezny ucet s debetnou kartou? Ak ano, tak potom k tomu si dostal aj internet banking s navodom ako sa donho dostat. Pokial mas len kreditku, tak potom mas obmedzene funkcie internet bankingu, ale cislo karty by urcite malo fungovat - pokial nie je blokovana.
Co myslis tym ze na kreditnej karte mas £200? Niekto ti ich tam pripisal kreditnou transakciou (napr ti vratili peniaze v obchode)? V hotovosti ich vyberies jedine ak mas k tej karte PIN. Ale to by som si dobre rozmyslela, pretoze na vyber hotovosti z kreditky sa aplikuju uroky. Najjednoduchsie je tou kartou nieco zaplatit, a v najblizsom vypise sa ti zostatok vyrovna.
Alebo si to myslel tak, ze tam mas nevycerpany limit?
Napis presnejsie o co ide.

Yocos
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 33
RegistrovanýCOLON Str Okt 11, 2006 3:56 pm
BydliskoCOLON Banska Bystrica

Poslať od Yocos » Uto Okt 17, 2006 10:44 am

Mam debitnu kartu,ale navod na internet banking nemam.Ves te penaze nemozem na SR vybrat.A ja som na SR.A chcem si ich vybrat alebo aspon kontrolovat na nete bankingu.Ked som sa dal registrovat tak som setko vypisal a ono mi to vyhodilo ze musim zavolat na jedno cislo aby si oni ovorili dake info.Nevem co robit.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Okt 17, 2006 11:17 am

Yocos píšeCOLONKed som sa dal registrovat tak som setko vypisal a ono mi to vyhodilo ze musim zavolat na jedno cislo aby si oni ovorili dake info.Nevem co robit.
Hmm, no neviem, mozno to napadlo len mna, ale co keby si zavolal na to cislo aby si "oni overili dake info"...?

Adda
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Str Mar 16, 2005 10:37 pm
BydliskoCOLON London

Poslať od Adda » Uto Okt 17, 2006 11:48 am

Ubeno - BINGO!

Yocos - teda ze by si to vyjasnil, to sa mi nezda. Mas teda normalny ucet s debitnou kartou. A tie peniaze co chces vybrat mas na beznom ucte alebo nejakym sposobom na kreditnej karte? A ktora karta ti teda nefunguje? ta debitna alebo kreditna?
Ak mas bezny ucet a nemal si automaticky spristupneny internet banking, tak budes musiet zavolat na call centrum (cislo je na kazdej web stranke) a vyjasnit si to s nimi.

evana
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 6
RegistrovanýCOLON Uto Nov 08, 2005 1:46 pm
BydliskoCOLON Twickenham

Poslať od evana » Uto Okt 17, 2006 1:43 pm

Presne tak ako pise Ubeno. Zavolaj tam.
A priprav sa, ze ten hovor nebude dvojminutova zalezitost (mne to trvalo cca 15 minut), pretoze si ta najprv preveria, ci si to naozaj ty. Takze maj poruke vsetky papiere, ktore ohladom tohto uctu mas a pre istotu aj posledny vypis - mna sa okrem ineho pytali, kolko penazi som si naposledy tahala z bankomatu, pripadne v ktorej presne pobocke som si ucet zakladala... Bezpecnost nadovsetko :o)
A este nieco: ak mas zriadeny internetbanking, tak ti urcite dali 9-miestny ciselny kod, ktory pouzivas ako prihlasovacie ID. A urcite si pri zriadovani tetuske v banke povedal, ake chces mat heslo (alebo si ho tam niekde vyplnil). Ak si nepamatas, ze si toto urobil, tak potom ten i-banking pravdepodobne nemas...
Tak, vela zdaru!

Yocos
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 33
RegistrovanýCOLON Str Okt 11, 2006 3:56 pm
BydliskoCOLON Banska Bystrica

Poslať od Yocos » Uto Okt 17, 2006 2:30 pm

Ale ja sa prave pripojit s mojou debitnou kartou na internet banking!!!!

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Okt 17, 2006 3:04 pm

Yocos píšeCOLONAle ja sa prave pripojit s mojou debitnou kartou na internet banking!!!!
Najprv si tvrdil ze je to kreditka. Teraz si tvrdis ze je to debitka. Nemas nahodou iba "Cash account" a Cashpoint kartu ku nemu? - ak hej tak to nie je debetna karta. Mozes nou iba tahat hotovost z bankomatov (netusim ci aj mimo UK). Neda sa nou ani platit v obchode a ani na nete - platil si tou tvojou kartou v UK niekedy nieco?

Ja mam v Lloyds takyto ucet (jeden z mojich prvych...) mam aj takuto kartu a zriadili mi I-Banking - ale iba na overovanie zostatku, teda nemozem tam urobit ziadnu transakciu.

Marlowe
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 204
RegistrovanýCOLON Sob Apr 16, 2005 4:22 pm
BydliskoCOLON Westminster

Poslať od Marlowe » Uto Okt 17, 2006 8:32 pm

Toto bude klasicky pripad ked banka potrebuje urobit security check, ci si to naozaj ty, kto kartu chce pouzit, kedze kartu chces pouzit mimo UK a ze to nie je podvod (kartu niekto ukradol, identity theft atd). Nerobi sa to stale, ale moze sa to stat.
Takze pre buducnost pre vsetkych co chcu UK karty pouzivat mimo UK: najjednoduchsie riesenie je par dni pred planovanym odchodom mimo UK upozornit banku (bud priamo na pobocke, alebo telefonicky alebo cez secure message v internet bankingu) do akej krajiny odchadzate a ako dlho sa tam zdrzite. Banka "flagne" vas ucet/kartu a tym znizi pocet vykonavanych checkov pri kartovych transakciach.
Samozrejme, nie je to povinne, ale tymto predidete podobnym neprijemnostiam, ake ma Yocos.

Yocos
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 33
RegistrovanýCOLON Str Okt 11, 2006 3:56 pm
BydliskoCOLON Banska Bystrica

Poslať od Yocos » Str Okt 18, 2006 7:14 pm

Ves je to moja 1 karta!!!!V pravom hornom rohu je napisane DEBIT CARD.Niekde v strede je napisane current account.Je to VISA.Neskisal som stim platit v obchode.Ja len chcem kontrolovat ucet kym som na SR aby my ti blazni z 24-7 nebrali peniaze!



Pokial vem tak v BA je pobocka HSBC.Neni tam nahodou bankomat aby som si mohol skontrolovat peniaze?

Marlowe
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 204
RegistrovanýCOLON Sob Apr 16, 2005 4:22 pm
BydliskoCOLON Westminster

Poslať od Marlowe » Str Okt 18, 2006 7:58 pm

Yocos píšeCOLONPokial vem tak v BA je pobocka HSBC.Neni tam nahodou bankomat aby som si mohol skontrolovat peniaze?
Asi si nepochopil o com som pisal. Ak ti karta nefunguje v inych bankomatoch (samozrejme s PIN number :-) tak ti nebude fungovat ani v HSBC v Bratislave ani v nicom inom.
Jednoducho musis zavolat do Tvojej banky a vysvetlit im o co ide - ze chces pouzit kartu v zahranici atd.
Kapisto?

BUTTON_POST_REPLY