Smoatana v anglicku

Vaše skúsenosti s britským jedlom a pitím.

ModerátoriCOLON jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
mimes
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 16
RegistrovanýCOLON Štv Aug 11, 2005 4:11 pm
BydliskoCOLON Harlow, essex

Smoatana v anglicku

Poslať od mimes » Pia Aug 11, 2006 2:14 pm

Mohli by ste mi poradit kysla smotana, pochutkova, slahackova, ako sa tomu nadava v anglicku?? potrebujem ingrediencie a netusim ktory cream je aka smotana... dikes

Brumteles
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 42
RegistrovanýCOLON Pon Jún 06, 2005 9:55 pm
BydliskoCOLON Londyn

Poslať od Brumteles » Pia Aug 11, 2006 5:42 pm

Tak ja varim len na vianoce, takze kyslu smotanu viem - tomu sa nadava sour cream. A potom ta slahackova je tusim single cream alebo double cream. V oblasti slahacky ti urcite poradia nejaki sikovnejsi jedinci.

oslo1
Wannabe Expert
Wannabe Expert
PríspevkyCOLON 163
RegistrovanýCOLON Uto Jan 24, 2006 7:45 pm
BydliskoCOLON London

slahacka

Poslať od oslo1 » Sob Aug 12, 2006 5:28 am

sladka smotana je cream, alebo double cream. Kupis ju v obchode a vacsinou je na nej aj obrazok, tak si nemusis lamat hlavu, ci je to ta spravna na slahanie.

sandie
Wannabe Expert
Wannabe Expert
PríspevkyCOLON 170
RegistrovanýCOLON Pon Mar 28, 2005 4:34 pm
BydliskoCOLON Warrington

Poslať od sandie » Ned Aug 13, 2006 3:31 pm

Co sa tyka smotany - sladkej - vsimaj si vzdy, kolko ma tuku (uvadza sa v %) a na kelimku je vzdy aj napisane, ci sa hodi na varenie, slahanie, pecenie a podobne (je tam vzdy zaskrtnute, naco sa pouziva)

Double cream - smotana, ktora ma az 48% tuku a je velmi kremova.
Slahacka - resp. tzv. whipping cream - ma nieco medzi 30 a 40% tuku
Single cream - smotana, ktora ma nieco okolo 12% tuku.
Ako si asi pochopil, tie prve dve sa daju pouzit aj na slahanie (ale ta whipping je na to priam urcena).
Inak este mozes najst v obchode tzv. Extra thick cream, ktory ma tiez nieco malo vyse 48% tuku. Ale je to uz naozaj zbytocne "tucne" a huste :-)

A este je tu tzv. soured cream - nieco na sposob nasej kyslej smotany. Obsahuje 18% tuku a nie je na slahanie (prirodzene).

rvg
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 30
RegistrovanýCOLON Uto Aug 31, 2004 7:27 pm
BydliskoCOLON Birmingham

Poslať od rvg » Pon Aug 14, 2006 5:32 pm

Sandie ze som sa nespytal pred tyzdnom. Som to hladal v obchode asi 2 hodiny.Langose sa aj tak podarili.
btw v morissons som nasiel aj normalne klasicke kockove drozdie a zopar veci co boli presne ako na Sk(co sa varenia tyka).

sandie
Wannabe Expert
Wannabe Expert
PríspevkyCOLON 170
RegistrovanýCOLON Pon Mar 28, 2005 4:34 pm
BydliskoCOLON Warrington

Poslať od sandie » Pon Aug 14, 2006 8:18 pm

rob, vsak vies, ze co sa tyka varenia, tak sa mozes obratit kedykolvek :-)
A za to drozdie zas dakujem ja tebe - sice mam morissona daleko, ale po to drozdie si tam skocim :-)

lukipuk
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 46
RegistrovanýCOLON Sob Feb 19, 2005 1:30 pm
BydliskoCOLON Edinburgh
CONTACTCOLON

varenie

Poslať od lukipuk » Uto Aug 15, 2006 4:15 pm

tak to je super - uz nebudeme muset vyhazovat nepovedeny buchty a kolace... ;-) dik!

wik
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 10
RegistrovanýCOLON Str Máj 13, 2009 6:52 pm

Re: Smoatana v anglicku

Poslať od wik » Sob Máj 16, 2009 8:09 pm

takze doble creamom polievam francuzke zemiaky.. a single sa pouziva do coho? ktory z nich do privarokov??

Sisa633
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 30
RegistrovanýCOLON Ned Apr 26, 2009 6:10 pm

Re: Smoatana v anglicku

Poslať od Sisa633 » Sob Máj 16, 2009 10:00 pm

Ak mozem poradit ,tak na francuzke zemiaky by som dala kyslu smotanu,ja ju kupujem v tescu pod krycim nazvom creme fraiche,znie to tak francuzky ale je to kysla smotana.Do omacok single cream a na zakusky a torty a pod double cream.

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Smoatana v anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Máj 17, 2009 11:47 am

Sisa633 píšeCOLONcreme fraiche,znie to tak francuzky ale je to kysla smotana
crème fraîche pochadza z Normandie, tak preto... Chutou sa podoba sice na kyslu smotanu, je to vsak iny vyrobok (bez aditiv), originalny crème fraîche obsahuje podstatne viac tuku (az 40g/100ml v porovnani s 18g/100ml). Je vyborny na dips, natierky, pouzivame ho aj na drobne ovocie a niektore typy zakuskov.

ceskepotraviny
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 9
RegistrovanýCOLON Sob Nov 07, 2009 8:14 pm

Re: Smoatana v anglicku

Poslať od ceskepotraviny » Sob Nov 07, 2009 8:24 pm

Cesko Slovenske potraviny ve Velke Britanii a Skotsku.Nejvetsi Cesko Slovenske potraviny ve Skotsku.- 62 Albert Road,Glasgow,G428DT.Kazdy tyden cerstve potraviny.eShop-www.CeskoSlovenskePotraviny.co.uk
Kazdy tyden cerstve potraviny,4000 druhu potravin.

Nejlevnejsi cesko slovenske potraviny ve velke britanii.Mouka 0,59,treska 0,99,salaty 0,99,horcice 400g pouze 0,49.horalky 0,39,oplatky mila 0,45 ,smetana 0,68 a mnoho dalsich


VelkoObchod CeskoSlovenskych potravin ve Skotsku-Slovakia Food and Drink Ltd.

Dale CeskoSlovenska restaurace ve Skotsku,na stejne adrese.

Odvoz veci do Ceska a na Slovensko.odvoz veci primo na udanou adresu.

Info GlasgowShop@hotmail.co.uk

Ceske potraviny v uk,Slovenske potraviny v uk,halusky,tvaroh,uzeniny,salamy,klobasy,konzervy.puding,cesky alkohol,slovensky alkohol,pivo.saris,krusovice,radegast,gambrinus

BUTTON_POST_REPLY