Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Vaše skúsenosti s britským jedlom a pitím.

ModerátoriCOLON jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
Jazvec
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 13
RegistrovanýCOLON Uto Sep 14, 2004 8:55 pm
BydliskoCOLON London-Charlton,Sladkovicovo
CONTACTCOLON

Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od Jazvec » Str Sep 15, 2004 8:56 pm

Tak damy a pani ak mate dobre napady na chutne slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku. Nevahajte a dobrym napadom prispejte do tohto fora. Dik Jazvec

jaro
I Charge For Asking
I Charge For Asking
PríspevkyCOLON 1551
RegistrovanýCOLON Pia Apr 23, 2004 7:09 am
BydliskoCOLON Bristol

Poslať od jaro » Štv Sep 16, 2004 10:18 am

Dobrych receptov je plny internet. Ja som sa tu naucil robit pizzu (nie mrazeny polotovar, ale od piky - muka, drozdie,...), z coho mam velku radost. :)

Nasli ste tu nahradu bryndze? Nam sa zatial najviac pozdava syrova natierka z Lidl, i ked od bryndze ma dost daleko. Na jedla ako halusky ci spisske pirohy postaci. Raz som mal v pube kozi syr ako predjedlo, ten chutil totalne ako bryndza, no neviem aky presny druh syra to bol.

Gina
Moderator Ginuska
Moderator Ginuska
PríspevkyCOLON 942
RegistrovanýCOLON Uto Apr 20, 2004 5:51 pm
BydliskoCOLON London
CONTACTCOLON

Poslať od Gina » Štv Sep 16, 2004 6:25 pm

Nasli ste tu nahradu bryndze?
Ked si robime slovensky den :-), a varime bryndzove halusky (nie je to zas tak casto) pouzivame RICOTTA CHEESE, talianska verzia slovenskej bryndze. Aj ked teraz si tu overujem info a drahy tvrdi ze ricotta je z kravskeho mlieka, pricom brydza je z ovcieho, vsak? Akokolvek, s haluskami, slaninkou a maslom chuti tak akoby sme tie halusky dali niekde na slovenskom salasi. :-))).
Raz som mal v pube kozi syr
Vsetky kozie syry su vynikajuce. V podstate vsetky syry ako take (ked nepocitam tie super extra procesovane) milujem!

Gina
Moderator Ginuska
Moderator Ginuska
PríspevkyCOLON 942
RegistrovanýCOLON Uto Apr 20, 2004 5:51 pm
BydliskoCOLON London
CONTACTCOLON

Poslať od Gina » Ned Sep 19, 2004 12:11 pm

Este k tej bryndzi :-):
Nechcem a ani nerobim nikomu ziadnu reklamu, lebo s ich sluzbami nemam skusenosti, ale pri mojich potulkach po nete som prisla som k nasledovnej firme:
http://www.madeincs.com/
Dovoz Sk potravin a napojov az domov, Liptovska bryndza je v ponuke za £0.89. (aj ked to dovozny poplatok sa mi zda prilis vysoky a tiez ten cash only payment system mi je podozrivy!! :-(( )

jaro
I Charge For Asking
I Charge For Asking
PríspevkyCOLON 1551
RegistrovanýCOLON Pia Apr 23, 2004 7:09 am
BydliskoCOLON Bristol

Poslať od jaro » Ned Sep 19, 2004 1:48 pm

Gina píšeCOLONhttp://www.madeincs.com/
Podobnych stranok som videl viac (aj na www . potraviny . co.uk sa nieco chysta), dokonca aj na eBay.co.uk som volaco videl... ale ako pise Gina, tie ceny (hlavne za donasku) su dost vysoke.

Pamilka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Uto Sep 14, 2004 8:04 pm

Poslať od Pamilka » Štv Sep 23, 2004 3:53 pm

Když už mluvíte o haluškách, mohl by mi prosim nekdo poslat recept? Diky

shifter
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 30
RegistrovanýCOLON Uto Jún 22, 2004 1:50 pm
BydliskoCOLON BA

Poslať od shifter » Pia Sep 24, 2004 11:39 am

Pamilka píšeCOLONKdyž už mluvíte o haluškách, mohl by mi prosim nekdo poslat recept? Diky
http://www.recepty.sk/recept.ltc?ID=1091&k=9
http://www.gurmania.sk/cook/recipes.cgi?recipe=19

Alebo google.com... :)

MartinaP
Member
Member
PríspevkyCOLON 64
RegistrovanýCOLON Pia Máj 21, 2004 3:35 pm
BydliskoCOLON Kingston-upon-Thames
CONTACTCOLON

Treska

Poslať od MartinaP » Pon Feb 28, 2005 10:59 pm

Neda mi sa nepodelit, prave mi moj 'americky' brat poslal tuto linku:

http://www.slovakiaclub.com/viewtopic.p ... reska#2797

dajte vediet ak sa podari

m.

janka123
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 3
RegistrovanýCOLON Pon Sep 10, 2007 6:56 am

recepty

Poslať od janka123 » Pon Sep 10, 2007 7:19 am

Nejlepsie je hladat na recepty
Pamilka píšeCOLONKdyž už mluvíte o haluškách, mohl by mi prosim nekdo poslat recept? Diky
[/url]

Blaze
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 1
RegistrovanýCOLON Uto Sep 04, 2007 10:23 am
BydliskoCOLON Manchester

Poslať od Blaze » Uto Sep 11, 2007 1:01 am

Gina napisala:
Ked si robime slovensky den :-), a varime bryndzove halusky (nie je to zas tak casto) pouzivame RICOTTA CHEESE, talianska verzia slovenskej bryndze.
Aj ked teraz si tu overujem info a drahy tvrdi ze ricotta je z kravskeho mlieka, pricom brydza je z ovcieho, vsak? Akokolvek, s haluskami, slaninkou a maslom chuti tak akoby sme tie halusky dali niekde na slovenskom salasi. :-))).
Ricotta Cheese sam o sebe nie je prave vyrazny syr, pouziva sa rovnakou mierou do sladkych (tiramisu, cheese cake) a slanych pokrmov.
Bryndza je vyraznej chuti a v tiramisu si ju predstavit nedokazem.

Co sa tyka po chutovej stranke dost sa bryndzi podoba original Feta cheese. Ale nie tie lacne nahrady zo supermarketu, "Tesco Feta" - to uz ako Feta ani nechuti.
Ja mam najradsej organicku Fetu.

Gina
Moderator Ginuska
Moderator Ginuska
PríspevkyCOLON 942
RegistrovanýCOLON Uto Apr 20, 2004 5:51 pm
BydliskoCOLON London
CONTACTCOLON

Poslať od Gina » Uto Sep 11, 2007 9:36 am

Blaze píšeCOLON
Gina napisala:
Ked si robime slovensky den :-), a varime bryndzove halusky (nie je to zas tak casto) pouzivame RICOTTA CHEESE, talianska verzia slovenskej bryndze.
Aj ked teraz si tu overujem info a drahy tvrdi ze ricotta je z kravskeho mlieka, pricom brydza je z ovcieho, vsak? Akokolvek, s haluskami, slaninkou a maslom chuti tak akoby sme tie halusky dali niekde na slovenskom salasi. :-))).
Ricotta Cheese sam o sebe nie je prave vyrazny syr, pouziva sa rovnakou mierou do sladkych (tiramisu, cheese cake) a slanych pokrmov.
Bryndza je vyraznej chuti a v tiramisu si ju predstavit nedokazem.

Co sa tyka po chutovej stranke dost sa bryndzi podoba original Feta cheese. Ale nie tie lacne nahrady zo supermarketu, "Tesco Feta" - to uz ako Feta ani nechuti.
Ja mam najradsej organicku Fetu.
Nemiesaj si ricotta s mascarpone ;-).

durike
Member
Member
PríspevkyCOLON 67
RegistrovanýCOLON Sob Jún 18, 2005 3:33 pm

Poslať od durike » Uto Sep 11, 2007 10:12 am

jaro píšeCOLONDobrych receptov je plny internet. Ja som sa tu naucil robit pizzu (nie mrazeny polotovar, ale od piky - muka, drozdie,...), z coho mam velku radost. :)

Nasli ste tu nahradu bryndze? Nam sa zatial najviac pozdava syrova natierka z Lidl, i ked od bryndze ma dost daleko. Na jedla ako halusky ci spisske pirohy postaci. Raz som mal v pube kozi syr ako predjedlo, ten chutil totalne ako bryndza, no neviem aky presny druh syra to bol.
No ked sa varia bryndzove halusky tak je najlepsie pouzit brynzdu. Ked sa pouzije kozi syr, tak su to kozosyrove halusky :-)

pankac
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 306
RegistrovanýCOLON Str Feb 23, 2005 10:05 pm
BydliskoCOLON Twickenham

Poslať od pankac » Uto Sep 11, 2007 1:04 pm

Gina píšeCOLONNemiesaj si ricotta s mascarpone ;-).
Tiramisu sa sice nerobi z ricotty, ta sa ale dava do vselijakych inych sladkych kolacov.
Ja myslim, ze ak chceme silou mocou napodobovat bryndzu tak by mohla fungovat kombinacia uvedeneho - fety alebo najekaho kozieho syru a ricotty. Najlepsie je ale aj tak improvizovat :)

Gina
Moderator Ginuska
Moderator Ginuska
PríspevkyCOLON 942
RegistrovanýCOLON Uto Apr 20, 2004 5:51 pm
BydliskoCOLON London
CONTACTCOLON

Poslať od Gina » Uto Sep 11, 2007 7:03 pm

pankac píšeCOLONTiramisu sa sice nerobi z ricotty, ta sa ale dava do vselijakych inych sladkych kolacov.
Ja myslim, ze ak chceme silou mocou napodobovat bryndzu tak by mohla fungovat kombinacia uvedeneho - fety alebo najekaho kozieho syru a ricotty. Najlepsie je ale aj tak improvizovat :)
Aky specialista na talianske syry :-)).

Porovnajte obrazky a proces vyroby:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ricotta
http://en.wikipedia.org/wiki/Bryndza
a nakoniec pridajte stipku soli do uz hotovej ricotty, lebo ta sa pri procese vyroby nedava ;-).
Rozdiel je, ako som uz pred rokmi hore pisala - mlieko.

Feta je neporovnatelna a tvrda, ale proti chuti ziaden disputat :-) : http://en.wikipedia.org/wiki/Feta_cheese

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Bryndza

Poslať od lair » Uto Sep 11, 2007 8:57 pm

Najlepsie je pouzit na bryndzove halusky bryndzu a nie rozne nahrazky. Ja ju kupujem v T.F.C t.j.
Turkish food centre a najdete ju medzi syrmi pod nazvom BULGARIAN SHEEP CHEESE a vyrobca je ENGIZEK. 200 gramove balenie stoji asi £1.20 mozno o nieco viac.Ja chodim do T.F.C v Croydone a je to na London road, ale nasiel som aj nejaky link na ine T.F.C
http://www.global-london.com/turkish/special.htm
Takisto som uz kupil bryndzu v bulharskej predajni v Croydone ale myslim si ze uz tych predajni je viacej v LND. Nazov bryndze bol taky isty ako som uviedol hore

Vila Amalka
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 10
RegistrovanýCOLON Str Jún 14, 2006 12:35 pm

Poslať od Vila Amalka » Pia Sep 14, 2007 10:24 pm

Mna by zaujimalo, kedze je teraz sezona gastanov, ci sa da niekde zohnat gastanove pyre. Take klasicke mrazene, ale nevadilo by ani keby bolo v plechovke alebo cerstve :-)

bajka
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 345
RegistrovanýCOLON Pia Sep 10, 2004 3:14 pm

Poslať od bajka » Pia Sep 14, 2007 10:50 pm

Vila Amalka píšeCOLONMna by zaujimalo, kedze je teraz sezona gastanov, ci sa da niekde zohnat gastanove pyre. Take klasicke mrazene, ale nevadilo by ani keby bolo v plechovke alebo cerstve :-)
Sezona na zber jedlych gastanov je niekedy v oktoberi-novemberi, ale kde sa da kupit gastanove pyre neporadim. My sme uz 2 roky po sebe boli zbierat jedle gastany, uvarili sme, osupali, prepasirovali, ochutili rumom a vanilkovym cukrom a mali sme niekolko kil praveho gastanoveho pyre. Vacsinu sme povozili domov rodine na ochutnavku.
Velmi sa cudujem, ze tu to ludia nezbieraju a nejedia, ked je to take dobre.

Este som si spomenula, ze ocistene gastany v sacku som raz kupila v cinskom obchode. Boli tiez velmi dobre.

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Poslať od carfaxcat » Pia Sep 14, 2007 11:45 pm

Vákuovobalené gaštany sa dajú bežne kúpiť v Sainsbury's, Morrisons alebo Tesco. Ak sa do jedál počíta aj chlieb, tak ten si pečieme stále - nie však z hotových zmesí (používam cca 30 percent ražnej múky, zbytok pšeničnej, k tomu strúhaný varený zemiak). A niet nad ručné miesenie.
Ďalej makové kysnuté koláče a jablková štrúdľa (alebo hocijaká iná), tú jedia s radosťou aj anglickí kolegovia.

dusa
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 9
RegistrovanýCOLON Pia Jan 20, 2006 8:59 am

BRYNDZA

Poslať od dusa » Ned Júl 19, 2009 12:23 pm


Obrázok užívateľa
janulka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Sob Jún 06, 2009 5:01 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od janulka » Ned Dec 06, 2009 4:15 pm

slovenskych jedal sa da urobit vela.
halusky robim zo zemiakoveho cesta a nakolko bryndzu nemusim, namieste tvarohu pouzivam creme cheese - philadelphia. dalej sa daju francuzke zemiaky, zemlovka, ryzovy nakyp, hadam vseky polievky a vcera sme mali kuraci perkelt...

carfaxcat som sa ta chcela spytat ako robis kysnute cesto, pouzivas plain flour? lebo ja ked som sa pkusala o babovku alebo bublaninu s plan flour tak som upikela nieco co sa skor podoboalo na tehlu.. vdaka

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Dec 06, 2009 6:13 pm

Na kysnute cesto pouzivam strong white flour (napr. Hovis). Skus pouzit cerstve kvasnice, ak sa ti nedari urobit cesto. Zatial som problem urobit kolace (alebo aj svadobnu tortu) nemala.
Na vianocku: 1 kg Hovis strong bread flour, 100 g unsalted butter, 100 g sugar, yeast, warm milk, 1 egg, pinch of salt, nuts, raisins.
Mlieka a kvasnic na kvasok davam od oka, malokedy vazim alebo meriam pri vareni.

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Dec 06, 2009 7:14 pm

Tu je par obrazkov z pecenia a ostatnych aktivit na inspiraciu:
http://pokec.azet.sk/carfaxcat/fotoalbu ... a943d06829

lubka1212
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 4
RegistrovanýCOLON Pia Jún 01, 2007 12:51 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lubka1212 » Sob Dec 12, 2009 11:03 pm

Ahojte vsetci Slovaci!
Ak potrebujete poradit co sa tika jedal v anglicku rada poradim. Pracujem ako kucharka tak to mam uz troska v oku. Aj prihodim aj nejaky ten receptik na anglicke aj slovenke jedlo. Uz ste skusali domacu knedlu? No nieco super a segedin k tomu. Proste jedna basen.

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Sob Dec 12, 2009 11:14 pm

Lubka, Ty by si sa pokusila Anglicanom ponuknut segedin s knedlou? Asi by si ich vyhnala z restauracie. Za prve, knedla je pre nich nieco cudesne, nevedia ako to jest a za druhe segedin obsahuje kyslu kapustu a to je NO NO pre chutove bunky Anglicanov,ktorym kysla kapusta smrdi. A este smotana a maso, to je tiez nevhodna kombinacia pre nich. Cez vikendy varim v jednom pube a vlani som sa raz pokusil predstavit svieckovu s knedlou. Bolo to skvele,ale nie pre Anglicanov. Nespominam si, ci som vobec predal aspon jednu porciu. To iste sa stalo s kuracim perkeltom a haluskami k tomu. Ale zato pecena kacica,alebo peceny bocik (s plnkou pozostavajucou z kuracich pecienok a hribov), pripadne gulas, s tym nikdy nie je problem.

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Dec 13, 2009 12:15 am

To je pravda, az na takych cudakov, ako je moj manzel, ktory ma radsej kapustnicu a choucrout garnie ako ja, sa miestni tymto jedlam vyhnu. Na knedlu, hlavne tu bielu, sa pozeraju velmi podozrievavo. Aj ja - no ale proti gustu... Beef stroganoff ide na odbyt a to je so smotanovou omackou. Svieckova je tiez ok, ja do nej davam velmi malo smotany a skor ju robim k divine a s plodmi typu jarabina (jedla) alebo cernice).

Obrázok užívateľa
janulka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Sob Jún 06, 2009 5:01 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od janulka » Ned Dec 13, 2009 3:31 pm

Carfaxcat ja som tu muku pozerala ale strong white je len bread flour u nas.. takze tu pouzivas? obrazky mas pekne, musi byt radost teba vecerat :D

lubka1212 receptom na knedlu tiez urcite nepohrdnem, moj drahy si uz zvyka na moje slovenske jedla.. kylsu kapustu som sa snazila robit a dufam ze prekvasi do vianoc... ale zatial to nevonia bohvieako..

plus otazka.. vianocne oplatky ako riesite??

Obrázok užívateľa
janulka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Sob Jún 06, 2009 5:01 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od janulka » Ned Dec 13, 2009 3:37 pm

a slovenske medovnicky uz mam upecene a prave som ich dozdobila, vajecny konak tiez. a pre tych co maju radi spenat s volskym okom.. moze byt tiez dalsi napad..

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Dec 13, 2009 3:42 pm

janulka, skus strong bread flour. Ona bude urcite biela (teda nie wholemeal). Pouzivam bud Hovis alebo Allinson, tie najdes asi vsade (v Sainsbury's ju maju urcite), su to jeden a polkilove vrecka.
Naucila som svojich priatelov jest lososa. Grilovany so zelenym pestom je vyborny, na Boxing Day budem robit asi salmon pie - zdobeny vykrajovanymi dubovymi listkami a kvetinkami. Videla som nieco podobne vo viktorianskej kuchyni v jednom vidieckom sidle v Northants a mam doma stare vykrajovacky hadam zo zaciatku 20. storocia.
Vianocne oblatky su asi problem, pokial nemas na SK kontakt - ale existuje na SK firma Magroprom, ktora stroje na vyroby oblatok dodava. Za tu cenu cca 150 eur sa ten stroj asi neoplati, pokial nebudes piect pre celu SK komunitu :P
Vianocne pecivo (suche) ide "na odbyt" aj v UK, vacsinou si vymienam so znamymi - minuly rok som dostala za svoje pecenie svedske pernicky.

lubka1212
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 4
RegistrovanýCOLON Pia Jún 01, 2007 12:51 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lubka1212 » Pon Dec 14, 2009 12:26 pm

Slovenske jedla som pre mojich zakaznikov este nevarila a ani sa o to snazit urcite nebudem pretoze je to ta starsia generacia, ktora nama rada zmeni. Na tu knedlu a segedin som myslela ze varievam doma a moj najdrahsi nakolko je to ciste Slovacisko sa ide zabit za slovenskym jedlom. No a ked mame knedlo, vepro a zeli je pre neho ten naj den.

lubka1212
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 4
RegistrovanýCOLON Pia Jún 01, 2007 12:51 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lubka1212 » Pon Dec 14, 2009 12:28 pm

Oblatky na sviatky kupujem v polskom obchode. Vela veci kupujem prave v polskych obchodoch nakolko mame 3. A aj slovensko-cesko-polko-rusky obchod nam tu otvorili. Kupujeme v nom slov. chren, horcicu aj kofolu dostat. :)

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Pon Dec 14, 2009 10:46 pm

lubka1212 píšeCOLONSlovenske jedla som pre mojich zakaznikov este nevarila a ani sa o to snazit urcite nebudem pretoze je to ta starsia generacia, ktora nama rada zmeni. Na tu knedlu a segedin som myslela ze varievam doma a moj najdrahsi nakolko je to ciste Slovacisko sa ide zabit za slovenskym jedlom. No a ked mame knedlo, vepro a zeli je pre neho ten naj den.
Je to jasne,lubka. Vravi sa, ze konzervativny ako Anglican. Pri jedle sa da povedat, konzervativny ako Slovak.
Vidno, ze ste tu asi iba kratku dobu. Po rokoch stravenych na tomto ostrove, tak moje najoblubenejsie jedlo je chicken Rogan Josh a moja dcera da urcite prednost chillie con carne pred reznom a manzelka ma rada jacket potatoes. Treba ochutnat vsetky nove jedla, taku moznost ako tu v UK urcite na SK nebudeme mat tak skoro.
Na Sk maju aj v Tescu ( ktore ma sidlo tu v UK) slaby vyber polotovarov z medzinarodnej kuchyne a ked aj nieco daju do predaja napr. sauce tikka masala, tak to stoji raz tolko ako tu a preto to ludia nekupuju.
Ked vsak chceme hovorit o anglickych jedlach, co nie je ziadna slava, tak da sa ich pripravit velmi dobre aj na nas vkus.Napr. taky shepherds pie. To jedlo ked si date v pube alebo cofee shop tak... nic moc. Ale ked sa to spravi trocha po nasom, cibula, cervena paprika, rozdrveny cesnak a ostatne podla povodneho receptu, tak to je potom ina pesnicka. Jeden problem maju Anglicania so svojimi jedlami. Nevedia ich dochutit, pritom tu maju vsetky koreniny z celeho sveta.

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Pon Dec 14, 2009 11:39 pm

Oblubila som si chutneys, horcice a pickles od firmy Tracklements. Ich chilli jam je absolutne fantasticky a horcici s miestnymi klobaskami zo Sprattonu alebo udenej sunky z Brixworthu sa maloco vyrovna. Treba skusat nove veci, ak mate v blizkosti nejake deli, hor sa nakupovat a ochutnavat potraviny a vino, vymienat recepty a nadvazovat nove kontakty.

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Uto Dec 15, 2009 11:09 am

Treba vyskusat aj rozne klobasky, nie tie obycajne,to sa skoro neda jest ale tie o nieco drahsie,casto su v akcii.Myslim tym klobasky so syrom,susenymi paradajkami alebo s bylinkami. Urcite vam z nich nebude tazko ako z nasich klasickych klobas.

Obrázok užívateľa
janulka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Sob Jún 06, 2009 5:01 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od janulka » Sob Dec 26, 2009 8:15 pm

Ahojte ludkovia, tak sa chvalim ze kapusta sa podarila :D a aj kapustnica bola skvela.. ale kysnute cesto stale nula bodov. som pouzivala strong bread flour ale ako kamene to bolo. takze ak mate niekto presny recept skusila by som znova.. a ten recept na knedlu proim prosim :D Pekny zvysok Vianc vam vsetkym prajem

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Ned Dec 27, 2009 7:08 pm

Ahoj janulka, ten recept mas v tomto fore vyssie (spominam ho pod mukou Hovis). Objem mlieka sa neda presne napisat, lebo to zavisi od typu muky a podla toho, ake pevne cesto potrebujes. Zohriate mlieko prilievaj postupne a zapracuj.

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Pon Dec 28, 2009 12:34 am

Ahoj Janulka. Neviem v com robis chybu pri kysnutom ceste. Moja manzelka piekla teraz na Vianoce vela kolacov z kysnuteho cesta ( makove,kakaove) a vsetky jej dopadli perfektne. Spytal som sa jej aku muku pouziva a povedala ze normalnu plain flour z Tesca, pripadne z Lidl a cerstve kvasnice jej chodim kupovat do Sainsbury's. Predtym som jej kupoval polohrubu,pripadne hladku muku v slovenskom obchode,pripadne ekvivalenty v polskych obchodoch, ale vyzera to tak,ze to nie je potrebne.

Obrázok užívateľa
janulka
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 7
RegistrovanýCOLON Sob Jún 06, 2009 5:01 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od janulka » Pon Dec 28, 2009 2:13 pm

Lair neviem kde robim chybu, ale mozno len nemam spravne mnozstvam, ked som s podla slovenkeho receptu snazila piect. Lebo ked som robila cesto na pizzu podla aniglickeho receptu nakyslo velmi pekne. Ja tu ziadny slovensky obchod nemam a v tom "polskom", ktory je skor vychodoeuropsky muku vobec nemaju. Certve drozdie som tiez este nenasla. Ale ak teda ma manzelka recept a by jej nevadilo by som to skusila ked mi ho napisete :D

carfaxcat, ten recept som uplne prehliadla ked som to citala vsetko znova. idem to skusit upiect asi aj hned teraz. Drzte palec! :D

monika
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 206
RegistrovanýCOLON Pon Nov 15, 2004 3:52 pm
BydliskoCOLON England

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od monika » Pon Dec 28, 2009 6:53 pm

cerstve kvasnice jej chodim kupovat do Sainsbury's
To cerstve drozdia zaujima aj mna . Hovoris o kocke cerstveho drozdia? Ja to tam neviem najst :(
http://www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od carfaxcat » Pon Dec 28, 2009 9:09 pm

Ano, v Morrison's alebo Sainsbury's - pytaj si to pri pulte, kde predavaju cerstvo napeceny chlieb, navazia ti do papierovych vrecusok. V Morrison's obcas najdes v kockach, ale castejsie predavaju navazene. Daju sa aj zmrazit.

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Ned Jan 31, 2010 8:49 pm

Ahojte. A zasa sme mali po urcitom case doma nase slovenske narodne jedlo - bryndzove halusky. Bryndzu som zvykol kupovat v slovenskom obchode v Streathame, naposledy vsak sme ju dostali od pribuznych z SK, ktori boli u nas na Vianoce. Original slovenska pasterizovana bryndza. Zial po otvoreni putovala do kosa. Neviem z coho ju robia a ako v poslednych rokoch, ale je velmi o nicom. Nastastie som zasa natrafil na bryndzu, nie slovenskeho povodu, ale ktora chuti bajecne. Kupil som ju v T.F.C, t.j. v tureckom obchode a dam vam link, teda na vyrobcu a tam je foto, ako vyzera ten vyrobok. http://www.yayla-online.de/pos-controll ... 269&page=3

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Štv Feb 18, 2010 12:18 pm

Nechcem robit reklamu polskym vyrobkom, jedlam, ale zasa sa mi podarilo objavit delikatesu, ktoru som doteraz vedel kupit iba v SK, pripadne v slovenskom obchode v Londyne. Myslim tym TRESCIU PECEN. V polskych obchodoch najdete to iste a po polsky sa to vola "WATROBKI RYBNE". Velkost konzervy je taka ako z SK a cena, teda v obchode, kde som to kupil som platil 99 penci.

rungova
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 1
RegistrovanýCOLON Pia Okt 10, 2008 11:02 am

Re:

Poslať od rungova » Štv Feb 25, 2010 5:32 pm

jaro píšeCOLONDobrych receptov je plny internet. Ja som sa tu naucil robit pizzu (nie mrazeny polotovar, ale od piky - muka, drozdie,...), z coho mam velku radost. :)

Nasli ste tu nahradu bryndze? Nam sa zatial najviac pozdava syrova natierka z Lidl, i ked od bryndze ma dost daleko. Na jedla ako halusky ci spisske pirohy postaci. Raz som mal v pube kozi syr ako predjedlo, ten chutil totalne ako bryndza, no neviem aky presny druh syra to bol.
Pecorino - taliansky ovčí syr, zamiešať alebo rozpustiť v niečom neutrálnom ako napr. ricotta, tiramisu.

bajka
Addicted Consultant
Addicted Consultant
PríspevkyCOLON 345
RegistrovanýCOLON Pia Sep 10, 2004 3:14 pm

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od bajka » Štv Feb 25, 2010 8:34 pm

Aky druh syru pouzivate na vyprazany syr?

lair
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 351
RegistrovanýCOLON Ned Feb 13, 2005 10:38 pm
BydliskoCOLON Bexhill-on-Sea

Re: Recepty na slovenske jedla s moznostou uvarenia v Anglicku

Poslať od lair » Pia Feb 26, 2010 8:48 am

Na vyprazanie je najlepsie pouzit Eidam, ktory mozes kupit v Tescu alebo v Sainsbury's. Ale mam taky pocit, ze som uz pouzil aj mature cheese, teda bezny syr a bolo to OK. A k syru musi byt samozrejme doma vyrobena tatarska omacka. Ked by niekto chcel pouzit na vyprazanie udeny syr, ktory je mozne kupit v Tescu tiez, tak ten neodporucam, lebo je prilis makky a rychlo sa roztecie v horucom oleji.

BUTTON_POST_REPLY