skype-problem

Pripojenie na internet v UK. Internetové kaviarne. Internet z domu.

ModerátoriCOLON jaro, lubo, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

skype-problem

Poslať od Nikol antosova » Uto Apr 01, 2008 10:02 pm

ahojte,mohol by mi prosim niekto poradit??????prosim???


Stiahla som si z internetu skype.Ked sa snazim volat,tak sa aj dovolam dotycnemu,pocujem ho,ale on nepocuje mna.

Vypise mi vzy:Is your mikrophone muted??

Neviem,kde je chyba.skusala som viac sluchadiel s mikrofonom,ale aj tak mi to nefunguje.Zo sluchadiel mi idu dva konektory jeden cerveny a jeden zeleny.
Mam to napichane v predu na hardwery,podla obrazku.Mozno to uplne blbo popisujem,ale v oblasti pocitacov som uplne pako.

Mal tiez niekto takyto problem?Dakujem
Nikol

durike
Member
Member
PríspevkyCOLON 67
RegistrovanýCOLON Sob Jún 18, 2005 3:33 pm

Re: skype-problem

Poslať od durike » Uto Apr 01, 2008 10:35 pm

Pravdepodobne mas vypnuty mikrofon.
Klikni si vo windowse vpravo dole na ikonku reproduktorika ktoru tam mas, otvori sa ti okno "Master Volume" chod na Options/Properties, v Mixer Device klikni na to, kde je Input a v spodnom okne si zaskrtni Microphone. Potom klikni na OK a v okne "Recording Control" ktore sa ti otvori si zasrtni dole okienko pri Microphone. Snad som to vysvetlil dpst polopatisticky a snad ti to pojde...
Nikol antosova píšeCOLONahojte,mohol by mi prosim niekto poradit??????prosim???


Stiahla som si z internetu skype.Ked sa snazim volat,tak sa aj dovolam dotycnemu,pocujem ho,ale on nepocuje mna.

Vypise mi vzy:Is your mikrophone muted??

Neviem,kde je chyba.skusala som viac sluchadiel s mikrofonom,ale aj tak mi to nefunguje.Zo sluchadiel mi idu dva konektory jeden cerveny a jeden zeleny.
Mam to napichane v predu na hardwery,podla obrazku.Mozno to uplne blbo popisujem,ale v oblasti pocitacov som uplne pako.

Mal tiez niekto takyto problem?Dakujem
Nikol

Geni
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Štv Júl 13, 2006 4:08 pm
BydliskoCOLON Wimbledon

Poslať od Geni » Str Apr 02, 2008 12:16 am

Ja bych este najprv skusil Skyoe Test Call, na jednej i druhej strane.

Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

skype-problem

Poslať od Nikol antosova » Str Apr 02, 2008 8:57 am

Dakujem.Ale uz som skusila test call.Ale nefunguje mikrofon.
V pravo dolu ja mam na ploche iba ikonu sound.Do toho som isla vyberiem si ci chcem mute,ale nie.A hlasitost si nastavim.Ale nic ine.Ale aj tak dakujem za radu.Pekny den prajem

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Str Apr 02, 2008 12:48 pm

Jak uz psal durike mas softwarove vypnuty mikrofon.
Zkusim te nevest trochu lepsi.
Na tu ikonku reproduktoru musis poklepat dvakrat aby se ti objevilo velke okno mixeru zvuku (nekolik tahel jako "volume control, microphone, line in,...). To je nastaveni hlasitosti pro ruzne vystupy. Ty se potrebujes prepnout na nastaveni zvuku pro zaznam. Vyberes v tom okne Options - Properties a tam mas prepinaci moznost mezi playback a recording. kliknes do recording a pod tim zatrhnes ze chces videt mikrofon. Potvrdis OK.
Pak zpatky v tom okne musis zaskrtnout ze chces jako zdroj zvuku pouzivat mikrofon (vsechny ostatni zdroje nech nezaskrtnute at ti tam nejde nejaky sum)

Snad jsem to vysvetlil podrobneji a bude to fungovat.

Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

skype=problem

Poslať od Nikol antosova » Str Apr 02, 2008 2:34 pm

Krtku,diky.Idem to skusit.
Uz raz si mi pomohol ne nejaky moj prispevok,ked som si nevedela rady.

Este raz diky.Aj by som ta pozvala na pivo.Nachadzam sa v Somerset,pri meste Wells.Ale ty si urcite inde,pretoze v takom zapadakove kde som ja tak nie je nikto.

Odkial z Cech si?Ja mam pritele z Pelhrimova.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Str Apr 02, 2008 2:47 pm

krtek píšeCOLONJak uz psal durike mas softwarove vypnuty mikrofon.
Zkusim te nevest trochu lepsi.
Na tu ikonku reproduktoru musis poklepat dvakrat aby se ti objevilo velke okno mixeru zvuku (nekolik tahel jako "volume control, microphone, line in,...). To je nastaveni hlasitosti pro ruzne vystupy. Ty se potrebujes prepnout na nastaveni zvuku pro zaznam. Vyberes v tom okne Options - Properties a tam mas prepinaci moznost mezi playback a recording. kliknes do recording a pod tim zatrhnes ze chces videt mikrofon. Potvrdis OK.
Pak zpatky v tom okne musis zaskrtnout ze chces jako zdroj zvuku pouzivat mikrofon (vsechny ostatni zdroje nech nezaskrtnute at ti tam nejde nejaky sum)

Snad jsem to vysvetlil podrobneji a bude to fungovat.

Ak to nepomoze tak treba overit nasledovne:

- ci nie je v systeme viacero zvukovych zariadeni - napr. vselijake bluetooth headsety si zvyknu robit rozne virtualne zariadenia. Ak je nahodou taketo zariadenie pritomne (nebodaj defaultne), tak marne mozes kricat do mikrofonu co je zapojeny do realnej zvukovky.

- ak plati bod 1, treba pozriet aj do skypu ci je nastaveny na spravne zvukove zariadenie

- je vobec ten mikrofon funcny? Preverit na inom PC...

Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

skype-problem

Poslať od Nikol antosova » Str Apr 02, 2008 3:02 pm

Krtku,pisem Ti moj postup nastavenia mikrofonu.

V master volume,som si nastavila option,properties.
V properties som si zaskrtla input.Automaticky sa mi oznacilo recording.

Zaskrtla som mikrophone.Potrvrdila o.k.Ostatne je nezaskrtane.


Ale bohuzial to nefunguje.Neviem preco.

Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

Poslať od Nikol antosova » Str Apr 02, 2008 3:11 pm

Mala som pozicany od kolegyne mikrofon,tiez to nefungovalo.A este som chcela napisat,ze ked som to vsetko nastavila,tak som z toho vysla hned som sa vratila do toho naspat,ze si prekontrolujem ,ci som to dobre nastavila,ale zase sa mi ukazalo v okienku povodny stav output,mikrophone nebol tiez zaskrtnuty.Preco sa mi to neulozilo,ked som si to vsetko nastavila a potrvrdial o.k.??

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Str Apr 02, 2008 3:35 pm

No to by bylo Niki, aby jsme se nedopracovali k reseni, kdyz mi nabizis ze me pozves na pivo :-)

koukni tady
http://docs.google.com/Doc?id=dcrxn9qx_116dgw5h5g2

Jeste si zkus pohrat v nastaveni skypu, tam je v sound devices neco jako "let adjust skype your device setings" tak to zkus nezatrhavat, protoze skype nekdy blbe chape co je mikrofon a tak vybere jine zarizeni.

Jo jeste doufam ze jsi se ujistila ze mas konektor od mikrofonu pichnuty do spravne diry v pocitaci :-)

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Str Apr 02, 2008 4:36 pm

Inak Nicol, nam to niekedy tiez nefunguje, to s tym vzdy moj genialny fiance nieco urobi a zas to ide.....neviem co ale spytam sa. Tiez mam dojem ze je vzdy vsetko spravne a nejde a nejde. Spytam sa Hadena a dam ti vediet, to bude asi nejaka jednoducha finta fň, ale kedze ja som tez pretty nice nemehlo co sa tyka pocitacov...... :-)

Nikol antosova
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 40
RegistrovanýCOLON Štv Aug 31, 2006 10:26 am
BydliskoCOLON Bratislava

skype-problem

Poslať od Nikol antosova » Str Apr 02, 2008 9:06 pm

Diky moc za rady.skusim vsetko mozne.Ak to nepojde tak sa poradim aj s brachou,nakolko idem na 2 tyzdne na Slovensko
Este raz diky

Nikol

qth
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 521
RegistrovanýCOLON Sob Mar 25, 2006 2:24 am
BydliskoCOLON Reading

Re: skype-problem

Poslať od qth » Pia Apr 04, 2008 11:30 am

Najlepsie je poprosit niekoho kto pracuje s pocitacmi a je schopny nainstalovat Windows aby sa na to pozrel. Ono sa velmi tazko radi na dialku, pokial clovek nepozna vsetky nastavenia a okolnosti. Ked uz mam pocitac pod rukou tak
celkom rychlo sa da prist na to co tomu je.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Re: skype-problem

Poslať od ubeno » Pia Apr 04, 2008 5:21 pm

qth píšeCOLONOno sa velmi tazko radi na dialku, pokial clovek nepozna vsetky nastavenia a okolnosti. Ked uz mam pocitac pod rukou tak
celkom rychlo sa da prist na to co tomu je.
Presne tak. Toto by sa dalo obist, keby som sa pripojil na na jej PC cez VNC alebo RDP. Nie je to az take komplikovane, riesim takto problemy pre celu rodinu.

qth
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 521
RegistrovanýCOLON Sob Mar 25, 2006 2:24 am
BydliskoCOLON Reading

Re: skype-problem

Poslať od qth » Pon Apr 07, 2008 4:37 pm

ubeno píšeCOLON
qth píšeCOLONOno sa velmi tazko radi na dialku, pokial clovek nepozna vsetky nastavenia a okolnosti. Ked uz mam pocitac pod rukou tak
celkom rychlo sa da prist na to co tomu je.
Presne tak. Toto by sa dalo obist, keby som sa pripojil na na jej PC cez VNC alebo RDP. Nie je to az take komplikovane, riesim takto problemy pre celu rodinu.
Problem je ze na VPN a RDC treba jednak nastavit pocitac, potom zvycajne
router/firewall, vediet povedat svoji verejnu IP adresu, co su veci s ktorymi
budu mat nie moc znaly uzivatelia asi dost problem. Nehovoriac o tom ze
v ramci bezpecnosti by som nikoho nepustil za muoj pocitac robit cokolvek,
jedine pod mojim osobnym dohladom (co je ten najhlavnejsi duovod preco
by som to neurobil), hoci vascina uzyvatelov slovo bezpecnost moc nepozna.

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Pon Apr 07, 2008 4:41 pm

No pokial je schovana niekde za routrom tak na VNC rovno zabudni. Pretoze pokial by bola schopna si na NATku nastavit forwardovanie portu dovnutra tak problem so skypom nebude mat. A pochybujem ze ma verejnu IP.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Pon Apr 07, 2008 5:34 pm

speedy2222 píšeCOLONNo pokial je schovana niekde za routrom tak na VNC rovno zabudni. Pretoze pokial by bola schopna si na NATku nastavit forwardovanie portu dovnutra tak problem so skypom nebude mat. A pochybujem ze ma verejnu IP.
Da sa to poriesit ukazkovo cez VNC. Moze byt za firewallom aj za NAT-om. Vobec nemusi mat public adresu, staci ked ma otvoreny nejaky port (napr HTTP 80) do vonka. Dokonca ani VNC server nemusi mat nainstalovany, staci ked klikne na linku co poslem.

Samozrejme otazka bezpecnosti je druha vec. To teraz neriesim. Ja by som to tiez nikomu nedovolil. Ale kazdy sa na to pozerame inak, ak je holka zufala, nevie co s tym, nema nikoho kto by sa jej na to pozrel tak preco nie...

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Pon Apr 07, 2008 7:30 pm

ano da sa preboxovat aj routrom aj firewallom ked povolis prechod cez http nad appletom ale to fakt musi byt tazka kriza aby som takto zariskoval.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Apr 08, 2008 10:37 am

speedy2222 píšeCOLONano da sa preboxovat aj routrom aj firewallom ked povolis prechod cez http nad appletom ale to fakt musi byt tazka kriza aby som takto zariskoval.
Hmm, neviem presne ako to myslis. Riesenie ktore mam na mysli nefunguje na principe "preboxovania" sa cez firewall z vonka.

Ide iba o to, ze VNC server bezi na PC - ktory chces ovladat (moze byt aj na privatnej sieti za FW a NAT), ten PC iniciuje spojenie znutra smerom von a "ponukne" sa klientovi na ovladanie. Klient to iba akceptuje - spojenie sa vytvori bez problemov, kedze bolo iniciovane zvnutra. Ak mas aj klienta na privatnej sieti za FW a NAT, tak si proste naforwardujes jeden port na svoj PC - ale to uz robis u seba a nie u osoby, ktorej PC chces ovladat...

Funguje to bez problemov, mam to odskusane.

koxo
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 43
RegistrovanýCOLON Pon Apr 24, 2006 4:28 pm
BydliskoCOLON Pimlico, London
CONTACTCOLON

Poslať od koxo » Uto Apr 08, 2008 12:24 pm

V pripade Win XP je uplne najjednoduchsie pouzit Remote Assistance a rovno aj vidis co dotycna osoba robi.

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Uto Apr 08, 2008 3:14 pm

ubeno píšeCOLON
speedy2222 píšeCOLONano da sa preboxovat aj routrom aj firewallom ked povolis prechod cez http nad appletom ale to fakt musi byt tazka kriza aby som takto zariskoval.
Hmm, neviem presne ako to myslis. Riesenie ktore mam na mysli nefunguje na principe "preboxovania" sa cez firewall z vonka.

Ide iba o to, ze VNC server bezi na PC - ktory chces ovladat (moze byt aj na privatnej sieti za FW a NAT), ten PC iniciuje spojenie znutra smerom von a "ponukne" sa klientovi na ovladanie. Klient to iba akceptuje - spojenie sa vytvori bez problemov, kedze bolo iniciovane zvnutra. Ak mas aj klienta na privatnej sieti za FW a NAT, tak si proste naforwardujes jeden port na svoj PC - ale to uz robis u seba a nie u osoby, ktorej PC chces ovladat...

Funguje to bez problemov, mam to odskusane.
Ja viem co je a ako funguje VNC. V ramci firmy som takto spravoval asi 20 masin. Ale opakujem znova. Ak je pocitac na sieti, tak mas z 99% istotu, ze provider ti neda public IP. VNC aby mohlo vytvorit spojenie zvnutra potrebuje reagovat na prichadzajuce spojenie...cize potrebujes mat otvoreny port dovnutra.
Tento je standartne myslim 5900 a pre webove conn. 5800. Aby si vobec mohol nadviazat spojenie s tym kompom tak potrebujes aby ti forwardoval dovnutra siete port, alebo mas pridelenu public IP a forwardovanie je v tvojej rezii. Fakt tu nechcem rozoberat podrobnosti nema to vyznam a povodny problem tej kocky to neriesi, pretozee ako som uz pisal ak by dokazala zvladnut toto tak nepise o probleme so zvukom v skype. Co sa tyka win remote access desktop tak ten potrebuje podobne forwardovanie ako VNC cize nie je to lepsie alebo horsie je to totozne a mam dokonca pocit ze ta z toho kompu odhlasi co VNC neurobi len preposiela horedolu eventy a stav obrazoviek.

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Uto Apr 08, 2008 3:20 pm

ubeno:

muzes napsat nejaky lehky navod jak to udelat tak jak pises, nekdy bych potreboval se napojit do CR a doma mamine neco na pocitaci postelovat a kdyz ji vzdycky navadim po telefonu tak je to porod.

Kdybych ji mohl poslat jen nejakej link na ktery by klikla a tim iniciovala spojeni tak by mi to hodne pomohlo.

Jsem sice programator, ale do siti moc nevidim, takze postup prosim trochu podrobny. Diky.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Apr 08, 2008 4:19 pm

ubeno píšeCOLON
speedy2222 píšeCOLONano da sa preboxovat aj routrom aj firewallom ked povolis prechod cez http nad appletom ale to fakt musi byt tazka kriza aby som takto zariskoval.
Hmm, neviem presne ako to myslis. Riesenie ktore mam na mysli nefunguje na principe "preboxovania" sa cez firewall z vonka.

Ide iba o to, ze VNC server bezi na PC - ktory chces ovladat (moze byt aj na privatnej sieti za FW a NAT), ten PC iniciuje spojenie znutra smerom von a "ponukne" sa klientovi na ovladanie. Klient to iba akceptuje - spojenie sa vytvori bez problemov, kedze bolo iniciovane zvnutra. Ak mas aj klienta na privatnej sieti za FW a NAT, tak si proste naforwardujes jeden port na svoj PC - ale to uz robis u seba a nie u osoby, ktorej PC chces ovladat...

Funguje to bez problemov, mam to odskusane.
Je to sice OT a nesuvisi ti priamo s povodnou temou, ale predsa zareagujem.
speedy2222 píšeCOLONJa viem co je a ako funguje VNC. V ramci firmy som takto spravoval asi 20 masin.
Super :-)
speedy2222 píšeCOLONAle opakujem znova. Ak je pocitac na sieti, tak mas z 99% istotu, ze provider ti neda public IP.
Toto vobec nie je pravda. Netvrdim, ze som mal vela providerov, ale ci na sk alebo tu v UK som mal VZDY verejnu IP adresu, sice nie staticku, ale to vobec nehra rolu. A taku mam aj teraz.
speedy2222 píšeCOLONVNC aby mohlo vytvorit spojenie zvnutra potrebuje reagovat na prichadzajuce spojenie...cize potrebujes mat otvoreny port dovnutra.
Spravne, ale u seba - ako klienta a nie u nej ako serveru.
speedy2222 píšeCOLONTento je standartne myslim 5900 a pre webove conn. 5800.
Port vobec nehra rolu.
speedy2222 píšeCOLONAby si vobec mohol nadviazat spojenie s tym kompom tak potrebujes aby ti forwardoval dovnutra siete port, alebo mas pridelenu public IP a forwardovanie je v tvojej rezii.
Lenze ja nenadvezujem spojenie s tym kompom. On ho nadvazuje so mnou a ponuka sa mi aby som ho ovladal. To ako si to ja vyriesim na mojej strane predsa vobec nehra rolu. Ci som priamo na verejnej adrese, alebo si to naforwardujem ku sebe na privany PC je uplne jedno.
speedy2222 píšeCOLONFakt tu nechcem rozoberat podrobnosti nema to vyznam a povodny problem tej kocky to neriesi, pretozee ako som uz pisal ak by dokazala zvladnut toto tak nepise o probleme so zvukom v skype.
Ved v tom je prave ten vtip - tak kocka nemusi nic urobit iba kliknut na linku co jej poslem resp. otvori prilohu co jej poslem mailom. A moze byt aj za troma FW a 6-timi NATmi.
speedy2222 píšeCOLONCo sa tyka win remote access desktop tak ten potrebuje podobne forwardovanie ako VNC cize nie je to lepsie alebo horsie je to totozne a mam dokonca pocit ze ta z toho kompu odhlasi co VNC neurobi len preposiela horedolu eventy a stav obrazoviek.
to som neskusal - neviem sa vyjadrit.

Suma sumarum - nemaj pocit, ze sa tu hadam. Len popisujem riesenie, ktore vyuzivam uz roky a o ktorom viem ze funguje a viem to kedykolvek demonstrovat.

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Apr 08, 2008 4:23 pm

krtek píšeCOLONubeno:

muzes napsat nejaky lehky navod jak to udelat tak jak pises, nekdy bych potreboval se napojit do CR a doma mamine neco na pocitaci postelovat a kdyz ji vzdycky navadim po telefonu tak je to porod.

Kdybych ji mohl poslat jen nejakej link na ktery by klikla a tim iniciovala spojeni tak by mi to hodne pomohlo.

Jsem sice programator, ale do siti moc nevidim, takze postup prosim trochu podrobny. Diky.
Pozri tu. A napis ci si to rozchodil.

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Str Apr 09, 2008 3:47 pm

Chlapi, tak si myslim, myslite ze ta holcina chape o com hovorite? Lebo ja som sa stratila uz pri druhej vasej vete a vobec neviem vocogou.

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Str Apr 09, 2008 4:04 pm

[quote="lubka.j"]Chlapi, tak si myslim, myslite ze ta holcina chape o com hovorite? Lebo ja som sa stratila uz pri druhej vasej vete a vobec neviem vocogou.[/quote]

No vzdyt ucelem bylo aby to pochopili ti co trochu vi vocogou. Kdyz holcina bude jeste chtit tak ji jen napiseme klikni na toto a o ostatni se jiz muzeme postarat.

Ale asi ji to rozchodil nekdo jinej takze zadny pivo se sympatickou holcinou nebude :-)

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Str Apr 09, 2008 4:50 pm

to ubeno : nemal som pocit, ze sa chces hadat a ani ja nemam v umysle sa s tebou priet o to kto ma pravdu alebo sme sa len spravne neporozumeli. Ak budes niekedy v okoli Tunbridge Wells daj vediet sadneme spolu na pivo a pokecame, pretoze tu nema vyznam rozoberat tieto veci podrobne. Nie je to to spravne forum a neriesi to povodny problem. Co sa tyka tej static IP ...ja som predsa nepisal, ze potrebuje staticku IP pisal som o verejnej (aspon som nikde vo svojich prispevkoch nenasiel taku formulaciu). V kazdom pripade viem, ze ked som chcel ovladat komp na slovensku, ktory bol na edge konektivite musel som providera poziadat o pridelenie verejnej adresy (opet pisem verejnej nie statickej) pretoze inak sa IPcka prideluje podla potrieb (Orange). Ale zopakujem este raz ...nie je potrebne to tu rozvadzat. Ked sa ti podari kocke pomoct budem len rad ked postup popises aj pre ostatnych, ktori takymi znalostami nedisponuju. Mozno sa to zide aj mne pretoze o sietach viem len priemer inak som programator. Takze vela stastia a ozvi sa ako si to vyriesil.

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Str Apr 09, 2008 5:05 pm

Achaaaaa ok teda, tak vas necham, som myslela ze len machrujete....:-)
Mozes ist na pivo so mnou, ak platis.....;-)

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Str Apr 09, 2008 5:07 pm

lubka.j píšeCOLONAchaaaaa ok teda, tak vas necham, som myslela ze len machrujete....:-)
Mozes ist na pivo so mnou, ak platis.....;-)
Tak sme si zamachrovali troska .... a to pivo jedine ked prides sem :)

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Str Apr 09, 2008 5:17 pm

oooo to ja pre pivo aj do studenej vody skocim, takze kam to mam prist?

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Str Apr 09, 2008 6:26 pm

presne do crowborough

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Str Apr 09, 2008 9:58 pm

speedy2222 píšeCOLONto ubeno : nemal som pocit, ze sa chces hadat a ani ja nemam v umysle sa s tebou priet o to kto ma pravdu alebo sme sa len spravne neporozumeli. Ak budes niekedy v okoli Tunbridge Wells daj vediet sadneme spolu na pivo a pokecame, pretoze tu nema vyznam rozoberat tieto veci podrobne. Nie je to to spravne forum a neriesi to povodny problem. Co sa tyka tej static IP ...ja som predsa nepisal, ze potrebuje staticku IP pisal som o verejnej (aspon som nikde vo svojich prispevkoch nenasiel taku formulaciu). V kazdom pripade viem, ze ked som chcel ovladat komp na slovensku, ktory bol na edge konektivite musel som providera poziadat o pridelenie verejnej adresy (opet pisem verejnej nie statickej) pretoze inak sa IPcka prideluje podla potrieb (Orange). Ale zopakujem este raz ...nie je potrebne to tu rozvadzat. Ked sa ti podari kocke pomoct budem len rad ked postup popises aj pre ostatnych, ktori takymi znalostami nedisponuju. Mozno sa to zide aj mne pretoze o sietach viem len priemer inak som programator. Takze vela stastia a ozvi sa ako si to vyriesil.
V pohode, ja neriesim, len som chcel demonstrovat ze sa to da... Co sa tyka tej holky tak asi nie je az tak zufala aby sa na to podujala - a po tom co sme tu popisali sa jej ani necudujem :-)

To pivo by sme mohli dat niekedy na stretku clenov fora. Uz by sa patrilo nejake zorganizovat.

P.S. Ja som tiez programator :-)

Geni
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Štv Júl 13, 2006 4:08 pm
BydliskoCOLON Wimbledon

Poslať od Geni » Str Apr 09, 2008 10:13 pm

Ja tiez kodujem. No nebolo by zle sa stretnut, pokecat a porovnat ze ako to chodi v roznych IT firmach tu v UK.

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Štv Apr 10, 2008 11:14 am

Geni píšeCOLONJa tiez kodujem. No nebolo by zle sa stretnut, pokecat a porovnat ze ako to chodi v roznych IT firmach tu v UK.
Som za ....

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Štv Apr 10, 2008 11:32 am

dalsi programator z Londyna.

Lubko, na pivo bych te klidne pozval, ale moje holka by z toho asi nebyla moc nadsena :-)

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Štv Apr 10, 2008 1:32 pm

Krtecku, no moj snubenec by to tez asi dlho rozdychaval....

speedy2222
Regular Reader
Regular Reader
PríspevkyCOLON 37
RegistrovanýCOLON Štv Mar 13, 2008 5:48 pm

Poslať od speedy2222 » Štv Apr 10, 2008 2:16 pm

moja manzelka je sice na slovensku ale ta by to rozdychala v pohode....po 13tich rokoch si uz zvykla. Ale k tomu pivu ...predsa mozete zobrat so sebou aj polovicky/alebo dvetretiny podla toho co ma kto za prislusenstvo. :)

qth
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 521
RegistrovanýCOLON Sob Mar 25, 2006 2:24 am
BydliskoCOLON Reading

Poslať od qth » Ned Apr 13, 2008 9:12 pm

Geni píšeCOLONJa tiez kodujem. No nebolo by zle sa stretnut, pokecat a porovnat ze ako to chodi v roznych IT firmach tu v UK.
Ja sa tiez velmi rad pridam na to programatorske pivo :), len by to muselo byt cez vikend, aby mi to stalo za to ist do Londyna.

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Ned Apr 13, 2008 9:48 pm

Boze, tak to vyzera ze len ja jedina tu nie som programator. to ste sa ako programatori uz narodili?

qth
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 521
RegistrovanýCOLON Sob Mar 25, 2006 2:24 am
BydliskoCOLON Reading

Poslať od qth » Pon Apr 14, 2008 11:20 am

lubka.j píšeCOLONBoze, tak to vyzera ze len ja jedina tu nie som programator. to ste sa ako programatori uz narodili?
Nie vascina z nas na tom celkom dost tvrdo (a dlho) pracovala. XX hodin stravenych v pocitacovych labakoch na strednej a podobne :).

lubka.j
Member
Member
PríspevkyCOLON 50
RegistrovanýCOLON Pon Okt 29, 2007 7:29 pm
BydliskoCOLON London Borehamwood

Poslať od lubka.j » Pon Apr 14, 2008 12:02 pm

Aha, no tak to mne nehrozi :-)

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Pon Apr 14, 2008 2:09 pm

Ale mas lubko pravdu ze vetsina skutecnych programatoru se jima jiz narodila aniz by to nekdo vedel. Protoze algoritmicky myslet te v zadne skole nenauci na to proste clovek musi mit hlavu a talent. Je sice plno "programatoru" kteri maji pocit ze kdyz se naucili delat html tak uz jsou velci machri, ale vetsina jejich programu jsou hruze kterou kdyz clovek musi nekdy opravit tak je lepsi to napsat znovu :-)

Takze dobri programatori se jima jiz narodili, ale pak jeste je k tomu potreba tak 10 let studia a neustrale uceni v praci protoze technologie se tak rychle meni ze se znalostma staryma 5 let je jiz clovek uplne mimo.

Ale bavi nas to jinak by jsme to nedelali :-)

BUTTON_POST_REPLY