Ovladanie PC za FW pomocou VNC

Pripojenie na internet v UK. Internetové kaviarne. Internet z domu.

ModerátoriCOLON jaro, lubo, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Ovladanie PC za FW pomocou VNC

Poslať od ubeno » Uto Apr 08, 2008 9:47 pm

Toto je navod ako pouzit VNC na ovladanie pocitaca, ktory je skryty na privatnej sieti - typicky za FW a NAT. Pokusim sa byt max strucny:

Mame takuto konfiguraciu:
PCA--<privatna siet>--RA--<internet>--<RB>--<privatna siet>--PCB
kde:
PCA je pocitac na privatnej sieti, ktory chceme ovladat
PCB je pocitac na inej privatnej sieti, ktorym chceme ovladat PCA
RA je router na ktorom typicky bezi FW a NAT
RB detto

Nutne podmienky:
- RB musi mat pridelenu verejnu IP od providera
- PCA musi mat otvoreny aspon jeden vybrany port smerom von - co je zvycajne samozrejmost.
- PCB musi mat naforwardovany vybrany port - treba nastavit na routeri RB

Ako na to:
1. Na www.realvnc.com sa da stiahnut free verzia vnc (momentalne 4.1.2)
2. VNC sa nainstaluje na PCB
3. Z instalacneho adresara okopirujeme tieto subory do predpripraveneho adresara s nazvom povedzme VNCServer:
vncconfig.exe
winvnc4.exe
wm_hooks.dll
4. V tomto adresari vytvorime davkovy subor - povedzme run.bat s takymto obsahom:
start "" "winvnc4.exe" -noconsole LocalHost=1 PortNumber=0 HTTPPortNumber=0
@ping 127.0.0.1 -n 2 -w 1000 > nul
@winvnc4.exe -connect RB_IP:P
kde za RB_IP dosadime verejnu IP adresu, ktoru ma pridelenu router RB a za P dosadime port, ktory mame naforwardovany na PCB

5. Z instalacneho adresara okopirujeme tento subor do predpripraveneho adresara s nazvom povedzme VNCClient:
vncviewer.exe
6. V tomto adresari vytvorime davkovy subor povedzme runviever.bat s prikazom
vncviewer -listen P
kde P je port, ktory sme pouzili v kroku 4

7. Original instalaciu VNC mozme odinstalovat uz nie je potrebna.

8. na PCB spustime runviewer.bat (potvrdime odblokovat ak mame zapnuty Windows Firewall)

9. Teraz treba dostat adresar VNCserver na PCA a presvedcit uzivatela A aby spustil run.bat. To uz ponecham na fantazii uzivatela B. Len spomeniem, ze je mozne to zapakovat winrarom do samorozbalovacieho exe archivu s pridanou instruciou, ze hned po rozbaleni sa automaticky pusti run.bat. Takyto exe je mozne zavesit na web, poslat uzivatelovi linku a povedat mu nech sa neboji a spusti ten exe priamo klinutim na linku a naslednym potvrdenim.

10. Spojenie sa standardne ukoncuje zatvorenim vnc servera na PCA (tray ikona), moze to urobit uzivatel A ako aj B

TIP: ak mate dynamicku verejnu IP adresu na RB, tak je dobre zaregistrovat sa na www.dyndns.com, kde sa da zadarmo vytvorit domena, ktora bude automaticky prekladanana vasu aktualnou IP adresu. Teda namiesto IP adresy v kroku 4 sa pouzije domenove meno a teda sa namusi updatovat vzdy ked vam ju provider zmeni.

Free VNC nefunguje dobre na viste - je to dost pomale a obcas to vypadava.

Dalsia vec - security v tomto pripade moc neriesim - ucel svati prostredky.

Geni
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Štv Júl 13, 2006 4:08 pm
BydliskoCOLON Wimbledon

Poslať od Geni » Uto Apr 08, 2008 11:18 pm

Skus toto:

1. klik na http://www.teamviewer.com/index.aspx na oboch pocitacoch

2. spustit

3. Vybrat Pokracovat bez instalacie

4, par klikov ...

5. presvedcit na druhej strane osobu aby ti nadiktovala ID a pasword

6. opisat to do svojej instancie a ides ....

No nie je to jednoduchsie?

ubeno
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 377
RegistrovanýCOLON Sob Nov 12, 2005 10:22 pm
BydliskoCOLON naspat v Bratislave

Poslať od ubeno » Uto Apr 08, 2008 11:36 pm

Geni píšeCOLONSkus toto:

1. klik na http://www.teamviewer.com/index.aspx na oboch pocitacoch

2. spustit

3. Vybrat Pokracovat bez instalacie

4, par klikov ...

5. presvedcit na druhej strane osobu aby ti nadiktovala ID a pasword

6. opisat to do svojej instancie a ides ....

No nie je to jednoduchsie?
Vyzera to cool, mozno na to prejdem kuoli viste... Vdaka za tip.

sidzej
Member of Moderators
Member of Moderators
PríspevkyCOLON 381
RegistrovanýCOLON Pia Feb 11, 2005 4:14 pm
BydliskoCOLON Le Plessis Pate, France
CONTACTCOLON

Poslať od sidzej » Str Apr 09, 2008 8:37 am

Ja pouzivam http://www.anyplace-control.com/ , co je celkom sikovny software. Uz mi to usetrilo dost vela nervov pri remote troubleshooting pocitaca mojho otca :)

xaxa
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 655
RegistrovanýCOLON Uto Feb 07, 2006 12:40 pm
BydliskoCOLON Reinach BL, Switzerland

Poslať od xaxa » Str Apr 09, 2008 11:26 am

Naco taketo uchylnosti, ked nie je problem pouzit Remote Desktop Connection?

Geni
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Štv Júl 13, 2006 4:08 pm
BydliskoCOLON Wimbledon

Poslať od Geni » Str Apr 09, 2008 11:31 am

No neviem ako je to ked si za FW, takisto ci mozu byt aj dvaja naraz prihlaseny na jdenom XP napriklad. TeamViewer je easy, nadialku riadis PC a doticny moze pozerat ako mu vyvadzas na pocitaci.

krtek
User Eater
User Eater
PríspevkyCOLON 762
RegistrovanýCOLON Uto Aug 07, 2007 2:47 pm
BydliskoCOLON London HA2

Poslať od krtek » Str Apr 09, 2008 4:01 pm

Diky chlapi za oba zpusoby, moc se to hodi kdyz chce clovek nekomu pomoct z problemu.
Dobra prace.

BUTTON_POST_REPLY