Problem s modemem z CR

Pripojenie na internet v UK. Internetové kaviarne. Internet z domu.

ModerátoriCOLON jaro, lubo, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
Bobr
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Str Júl 26, 2006 12:45 pm
CONTACTCOLON

Problem s modemem z CR

Poslať od Bobr » Štv Júl 27, 2006 4:34 pm

Nase rodina u ktery jsme au-pair ma AOL broadband a normalni asdl pripojky po celym baraku, je to stejny jako u nas v CR. Na jejich vlastnim pocitaci pouzivaj celej AOL software, se vsim vsudy, i s pripojovanim.
Nechal jsem si z domova poslat adsl modem sagem fast 840, stahl jsem si posledni ovladace, prendal si je do notebooku, navolil jsem UK a providera AOL. Modem se v pohode nainstaloval. Kdyz jsem ho ale pripojil, nesvitila mi kontrolka na adsl, proste jakoby to vubec nebylo pripojeny k pripojce na dsl.
Jejich instalacni cd mi taky nepomohlo, jsou tam jen ovladace na ten jejich modem (BT voyager 105) a instalace celyho toho aol softu mi taky nepomohlo.
Nevite nekdo jak na to? Rodina neni doma na par dni, jenze ten tata tomu nijak nepomuze, nerozumi tomu taky... Diky za jakykoli rady

slavo777
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 20
RegistrovanýCOLON Štv Júl 27, 2006 9:49 pm
CONTACTCOLON

Poslať od slavo777 » Štv Júl 27, 2006 10:09 pm

Napadá ma jedna vec:
V ČR a SR sa používajú DSL modemy typu "ANNEX B". Neviem ako je to v UK, možno sa tam používa pripojenie typu "ANNEX A" a potom ti je tam tento modem nanič (zavolaj providerovi).

slavo777
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 20
RegistrovanýCOLON Štv Júl 27, 2006 9:49 pm
CONTACTCOLON

Poslať od slavo777 » Štv Júl 27, 2006 10:21 pm

Ešte raz som si prečítal tvoj problém a podľa toho, že si uviedol, že na CD tvojho providera sú ovládače na modem "BT voyager 105", ktorý je podľa mne dostupných info typu "ANNEX A", takže ti nezostáva nič iné, len poobzerať sa za nejakým iným ADSL modemom, ktorý podporuje "ANNEX A" - pre istotu však zavolaj providerovi, či ozaj používajú to "A". Tieto dva typu sú žiaľ vzájomne nekompatibilné.

Bobr
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 11
RegistrovanýCOLON Str Júl 26, 2006 12:45 pm
CONTACTCOLON

Poslať od Bobr » Pia Júl 28, 2006 12:01 pm

Dobre, diky moc, napisu jim maila nejspis :)
Btw, za kolik tak se tu da sehnat levnej modem?

lubo
London Expert
London Expert
PríspevkyCOLON 373
RegistrovanýCOLON Str Apr 07, 2004 12:10 am
BydliskoCOLON SW1A 1AA
CONTACTCOLON

Poslať od lubo » Pia Júl 28, 2006 7:59 pm

Myslim, ze stracas cas. Ja som skusal rozchodit UK modem na Slovensku a bez sance...

BUTTON_POST_REPLY