Stránka 1 z 1

Problem s modemem z CR

NapísalCOLON Štv Júl 27, 2006 4:34 pm
od Bobr
Nase rodina u ktery jsme au-pair ma AOL broadband a normalni asdl pripojky po celym baraku, je to stejny jako u nas v CR. Na jejich vlastnim pocitaci pouzivaj celej AOL software, se vsim vsudy, i s pripojovanim.
Nechal jsem si z domova poslat adsl modem sagem fast 840, stahl jsem si posledni ovladace, prendal si je do notebooku, navolil jsem UK a providera AOL. Modem se v pohode nainstaloval. Kdyz jsem ho ale pripojil, nesvitila mi kontrolka na adsl, proste jakoby to vubec nebylo pripojeny k pripojce na dsl.
Jejich instalacni cd mi taky nepomohlo, jsou tam jen ovladace na ten jejich modem (BT voyager 105) a instalace celyho toho aol softu mi taky nepomohlo.
Nevite nekdo jak na to? Rodina neni doma na par dni, jenze ten tata tomu nijak nepomuze, nerozumi tomu taky... Diky za jakykoli rady

NapísalCOLON Štv Júl 27, 2006 10:09 pm
od slavo777
Napadá ma jedna vec:
V ČR a SR sa používajú DSL modemy typu "ANNEX B". Neviem ako je to v UK, možno sa tam používa pripojenie typu "ANNEX A" a potom ti je tam tento modem nanič (zavolaj providerovi).

NapísalCOLON Štv Júl 27, 2006 10:21 pm
od slavo777
Ešte raz som si prečítal tvoj problém a podľa toho, že si uviedol, že na CD tvojho providera sú ovládače na modem "BT voyager 105", ktorý je podľa mne dostupných info typu "ANNEX A", takže ti nezostáva nič iné, len poobzerať sa za nejakým iným ADSL modemom, ktorý podporuje "ANNEX A" - pre istotu však zavolaj providerovi, či ozaj používajú to "A". Tieto dva typu sú žiaľ vzájomne nekompatibilné.

NapísalCOLON Pia Júl 28, 2006 12:01 pm
od Bobr
Dobre, diky moc, napisu jim maila nejspis :)
Btw, za kolik tak se tu da sehnat levnej modem?

NapísalCOLON Pia Júl 28, 2006 7:59 pm
od lubo
Myslim, ze stracas cas. Ja som skusal rozchodit UK modem na Slovensku a bez sance...