Tiscali net pomc

Pripojenie na internet v UK. Internetové kaviarne. Internet z domu.

ModerátoriCOLON jaro, lubo, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
zaza
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Ned Apr 03, 2005 4:53 pm
BydliskoCOLON Batovka

Tiscali net pomc

Poslať od zaza » Pia Okt 27, 2006 9:39 am

Mame internet od tiscali, pouzivame router.
Posledne dni sa nam ale stava, ze ked zapnem pc, tak net nejde. Napise mi sice, ze je pocitac pripojeny a spojenie je dobre, ale ked idem na stranku routeru, tak tam je net disconnected...
Neviem, ci mame nieco s routerom alebo ma tiscali nejake problemy s netom...
Aky mate na to nazor?
Dakujem

slavo777
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 20
RegistrovanýCOLON Štv Júl 27, 2006 9:49 pm
CONTACTCOLON

Poslať od slavo777 » Pia Okt 27, 2006 10:53 am

Ked mas router, mal by si mat na prednom paneli diody oznamujuce stav routeru, napr.:
- pwr (power) je v el. sieti
- ADSL (existuje DSL spojenie medzi routrom a providerom
- 1.2.3.4 ... (napojenie LAN cabla do switcha)
- PPP (napojenie sa na internet, správna verifikacia hesla na pripojenie u providera), ak tato dioda nesvieti, internet ti nebude fungovat (nespravne heslo, problem u providera)
Ja mam iny router, preto sa pozri sa do návodu na svoj router.
Mne sa to tiez niekedy stava, proste resetujem router (reset tlacidlom) a este raz nakonfigurujem router.

zaza
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Ned Apr 03, 2005 4:53 pm
BydliskoCOLON Batovka

Poslať od zaza » Pia Okt 27, 2006 11:04 am

slavo777 píšeCOLONKed mas router, mal by si mat na prednom paneli diody oznamujuce stav routeru, napr.:
- pwr (power) je v el. sieti
- ADSL (existuje DSL spojenie medzi routrom a providerom
- 1.2.3.4 ... (napojenie LAN cabla do switcha)
- PPP (napojenie sa na internet, správna verifikacia hesla na pripojenie u providera), ak tato dioda nesvieti, internet ti nebude fungovat (nespravne heslo, problem u providera)
Ja mam iny router, preto sa pozri sa do návodu na svoj router.
Mne sa to tiez niekedy stava, proste resetujem router (reset tlacidlom) a este raz nakonfigurujem router.
No jedine co na nom nesiveti su DATA...
Inak tam je: PWR, SYN, WLAN (to SYN A DATA patri pod ADSL).
Uz sme skusali restart a stale nic...Vcera nesiel par hodin...tak sme to nechali tak a po par hodinach znova isiel...

slavo777
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 20
RegistrovanýCOLON Štv Júl 27, 2006 9:49 pm
CONTACTCOLON

Poslať od slavo777 » Pia Okt 27, 2006 1:05 pm

Ak raz router "nejde", a potom zrazu "ide", problem je asi u providera, resp. British Telecom

jufo
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 8
RegistrovanýCOLON Sob Mar 12, 2005 2:57 pm
CONTACTCOLON

Poslať od jufo » Pia Okt 27, 2006 4:56 pm

ja mam tiez net cez tiscali. pouzivam sice modem ale problemy s pripojenim mam cim dalej tym vacsie. pc sa pripoji na net bez problemov ale nedokaze nacitat nijaku http stranku, ale ked otvorim skype tak mozem chatovat v pohode. tiscali teraz kompletne preraba svoju siet na ich slubovany 8m/bit speed a pravdepodobne to nezvladaju. nastastie mi uz o par tyzdnov konci kontrakt tak sa pokukam po niecom novom. drzim palce...

matusko
Reader
Reader
PríspevkyCOLON 9
RegistrovanýCOLON Uto Júl 19, 2005 11:51 am

Poslať od matusko » Ned Okt 29, 2006 9:04 pm

pouzivam tiscali a mal som problem ze net bol nehorazne pomaly..... Jednoducho som tam napisal email a hned po obdrzani emailu od Tiscali mi net slapal ako hodinky. Maju v tom trosku chaos a bordel tiskalaci :)

sidzej
Member of Moderators
Member of Moderators
PríspevkyCOLON 381
RegistrovanýCOLON Pia Feb 11, 2005 4:14 pm
BydliskoCOLON Le Plessis Pate, France
CONTACTCOLON

forum

Poslať od sidzej » Pon Okt 30, 2006 10:47 am

Odporucam sledovat forum na http://www.adslguide.org.uk, kde sa vzdy docitate o problemoch s kazdym provider-om. Na Tiscali tam dost nadavaju ludia v poslednej dobe, takze asi nie ste sami, ktorym to blbne.
Naposledy upravil 1 dňa sidzej, celkovo upravené 0

zaza
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Ned Apr 03, 2005 4:53 pm
BydliskoCOLON Batovka

Re: forum

Poslať od zaza » Pon Okt 30, 2006 12:08 pm

sidzej píšeCOLONOdporucam sledovat forum na http://www.adslguide.org.uk, kde sa vzdy docitate o problemoch s kazdym provider-om. Na Tiscali tam dost nadavaju ludia v poslednej dobe, takze asi nie ste sami, ktorym to blbne.
No..ten link funguej asi takto:

Bad Request (Invalid Hostname)

sidzej
Member of Moderators
Member of Moderators
PríspevkyCOLON 381
RegistrovanýCOLON Pia Feb 11, 2005 4:14 pm
BydliskoCOLON Le Plessis Pate, France
CONTACTCOLON

Re: forum

Poslať od sidzej » Pon Okt 30, 2006 2:02 pm

zaza píšeCOLON No..ten link funguej asi takto:

Bad Request (Invalid Hostname)
Sorry, uz je to opravene. Mea culpa. Klikni si tam potom na MESSAGE BOARD a najdi si svojho provider-a.

zaza
Member
Member
PríspevkyCOLON 63
RegistrovanýCOLON Ned Apr 03, 2005 4:53 pm
BydliskoCOLON Batovka

Re: forum

Poslať od zaza » Pon Okt 30, 2006 3:44 pm

sidzej píšeCOLONSorry, uz je to opravene. Mea culpa. Klikni si tam potom na MESSAGE BOARD a najdi si svojho provider-a.
No dobre...presne tam pisu aj problem s fair user policy...Na nete nemozes skoro nic robit, lebo ta oznacia hned ako heavy usera a rychlost ti hned klesne...nechapem, co potom anglicania na nete robia, asi len pozeraju maily alebo co...nic nestahuj a mozes surfovat 2mb rychlostou...smiesne

BUTTON_POST_REPLY