Router z UK mi nefunguje HELP

Všetko, čo sa nezmestilo do vyššie uvedených tém.

ModerátoriCOLON jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
palo20
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 13
RegistrovanýCOLON Pon Aug 15, 2005 7:20 pm
BydliskoCOLON London

Router z UK mi nefunguje HELP

Poslať od palo20 » Štv Feb 08, 2007 1:53 am

Kupil som si v UK novy router ZYXEL Prestige 660HW. V UK som ho nemal cas vyskusat ale ked som ho pripojil doma /SK/ tak mi nefunguje. Skoncil som uz pri prvom kroku, ked som zapojil tel kabel do routra, podla popisu by mala kontrolka DSL/PPP zablikat a ostat svietit. To by znamenalo, ze router nasiel linku. Kontrolka blika hodne dlho ale vzdy zhasne, cize nenajde vobec linku. Skusal som reset aj tel linku napriamo bez toho rozbocovaca ci co to je ale vysledok vzdy ten isty. Mam pripojenie ST DSL z modemom Vigor, doteraz bez problemov ale z routerom O bodov.
Vie mi niekto poradit co stym?
Je mozne ze v UK maju nejake ine nastavenie?
ale k nastavovaniu routera som sa vobec nedostal.
Som vdacny za kazdu radu.

mrvik
Member
Member
PríspevkyCOLON 76
RegistrovanýCOLON Pon Jan 23, 2006 1:23 am
BydliskoCOLON BARNET

Poslať od mrvik » Štv Feb 08, 2007 4:34 am

Asi ta sklamem ale UK router ti ani nikdy nebude fungovat na SK ADSL linke. Uz sa to tu niekde spominalo a ak si dobre pamatam tak UK pouziva uplne iny DSL standart ako SK takze tvoj modem "nerozumie ani slovo" tomu co mu SK telekom poskytuje.

mrvik
Member
Member
PríspevkyCOLON 76
RegistrovanýCOLON Pon Jan 23, 2006 1:23 am
BydliskoCOLON BARNET

Poslať od mrvik » Štv Feb 08, 2007 6:12 am

Aha tu som nasiel v archivoch diskusii nieco o tvojom probleme:



Napadá ma jedna vec:
V ČR a SR sa používajú DSL modemy typu "ANNEX B". Neviem ako je to v UK, možno sa tam používa pripojenie typu "ANNEX A" a potom ti je tam tento modem nanič (zavolaj providerovi).



--------------------------------------------------------------------------------

Ešte raz som si prečítal tvoj problém a podľa toho, že si uviedol, že na CD tvojho providera sú ovládače na modem "BT voyager 105", ktorý je podľa mne dostupných info typu "ANNEX A", takže ti nezostáva nič iné, len poobzerať sa za nejakým iným ADSL modemom, ktorý podporuje "ANNEX A" - pre istotu však zavolaj providerovi, či ozaj používajú to "A". Tieto dva typu sú žiaľ vzájomne nekompatibilné.

DUGi
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 14
RegistrovanýCOLON Ned Júl 09, 2006 12:28 pm
BydliskoCOLON South Wales

Annex A

Poslať od DUGi » Uto Feb 13, 2007 5:37 pm

Hoj,
UK pouziva Annex A ako aj zbytok sveta okrem Germany a kedze telecom uz nejaky cas patri nemcom tak samozrejme pouzivaju svoj standard takze ti to nepojde ani na SK/CZ/DE :(

slavo777
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 20
RegistrovanýCOLON Štv Júl 27, 2006 9:49 pm
CONTACTCOLON

Poslať od slavo777 » Uto Feb 13, 2007 11:08 pm

Ja som nedávno riešil podobný problém: nešiel mi router zo Slovenska v UK. Riešil som to prepalenim firmware z Annex B na Annex A. Ty potrebuješ firmware pre pripojenie typu Annex B. Skús stránku výrobcu (napr. nemecká - tam sa používa Annex B), ak nenájdeš, požiadaj support výrobcu o zaslanie daného typu. Môže to mať veľkosť cca 5 MB.
... trošku som hľadal a tu je link http://www.zyxel.de/web/support_downloa ... 0420160946

BUTTON_POST_REPLY