Jak chodí vývojáři (programátoři) na pohovory oblečení?
ModerátoriCOLON jaro, Moderatori
Jak chodí vývojáři (programátoři) na pohovory oblečení?
Zajímalo by mě, jak je zvykem chodit oblečený na pohovory v oblasti IT? Vím, že tu ten dotaz již jednou padl, ale doposud na něj nikdo neodpověděl. Jde o to, že nevím, jak se k této záležitosti lidé (zaměstnavatelé) v UK staví (jiný kraj, jiný mrav), a nerad bych touto neznalostí ztratil body při pohovoru.
Konkrétněji:
Je zvykem dostavit se na pohovor v saku atd., či je lepší přijít "v civilu"? Jak to lidé v UK chápou?
Díky za odpovědi.
Konkrétněji:
Je zvykem dostavit se na pohovor v saku atd., či je lepší přijít "v civilu"? Jak to lidé v UK chápou?
Díky za odpovědi.
-
- Addicted Consultant
- PríspevkyCOLON 229
- RegistrovanýCOLON Ned Jún 20, 2004 2:09 pm
- BydliskoCOLON Sheffield
- CONTACTCOLON
Ja som ked siel na interview, tak som sa pytal aky maju "dress code", povedali ze nic zvlastne - casual.
Ale aj tak som tam nabehol v ciernych nohaviciach, biela kosela a kravata. Nikto v office okrem najvyssieho sefa ani bielu koselu nemal, takze som tam bol asi najslusnejsie obleceny :)
Nikdy nie je na skodu sa lepsie ohaknut, ved je to tvoj potencialny job. No sako by som netahal z Ciech. (stacia nohavice, kosela, kravata). Tuto kombinaciu som vyuzil neskor iba raz, a to na Christmas party. Po cely rok rifle a tricko.
Samozrejme pokial nejdes robit niekde do banky, poistovni a inych institucii, kde si v priamom kontakte so zakaznikmi....
Tak ako doma na Slovensku/Cechach :)
Ale aj tak som tam nabehol v ciernych nohaviciach, biela kosela a kravata. Nikto v office okrem najvyssieho sefa ani bielu koselu nemal, takze som tam bol asi najslusnejsie obleceny :)
Nikdy nie je na skodu sa lepsie ohaknut, ved je to tvoj potencialny job. No sako by som netahal z Ciech. (stacia nohavice, kosela, kravata). Tuto kombinaciu som vyuzil neskor iba raz, a to na Christmas party. Po cely rok rifle a tricko.
Samozrejme pokial nejdes robit niekde do banky, poistovni a inych institucii, kde si v priamom kontakte so zakaznikmi....
Tak ako doma na Slovensku/Cechach :)
Re: Jak chodí vývojáři (programátoři) na pohovory oblečení?
Chlapi, díky za odpovědi!
Určitě si ještě rád poslechnu i další názory, ale pravděpodobně tedy dám přednost civilu (pokud nebudou nějaké speciální požadavky). Chodím tak rovněž celý rok a dále se nebudu ucházet o žádný "client-face" job, takže by to mělo být v pohodě.
Prostě mě zajímalo, jaké zvyky jsou v UK. Vidím, že asi plus mínus stejné jako tady, takže "civil" to jistí :-).
Díky!
Určitě si ještě rád poslechnu i další názory, ale pravděpodobně tedy dám přednost civilu (pokud nebudou nějaké speciální požadavky). Chodím tak rovněž celý rok a dále se nebudu ucházet o žádný "client-face" job, takže by to mělo být v pohodě.
Prostě mě zajímalo, jaké zvyky jsou v UK. Vidím, že asi plus mínus stejné jako tady, takže "civil" to jistí :-).
Díky!
-
- Moderator Ginuska
- PríspevkyCOLON 942
- RegistrovanýCOLON Uto Apr 20, 2004 5:51 pm
- BydliskoCOLON London
- CONTACTCOLON
Na pohovor, v akejkolvek oblasti kvalifikovanej prace jednoznacne v obleku / kostyme! Nemusi to byt ten najformalnejsi. Pohovor je o predani sa a dobrom dojme. Oblekom urcite nic nepokazis!Zajímalo by mě, jak je zvykem chodit oblečený na pohovory v oblasti IT?
O tom aky je dress code pocas pracovnych dni mozes zistit aj na interview, resp. si vsimnut co maju oblecene ti druhi.
Gina,
předně díky za odpověď!
Abych byl upřímný, čekal jsem, že tu takový názor padne. Mně to totiž přijde docela logické. Ale chtěl jsem si to ověřit, protože mravy v UK fakt moc neznám.
Měním svoje rozhodnutí a s sebou si povezu něco formálnějšího než jen rifle a triko :-).
Díky a hezký večer!
předně díky za odpověď!
Abych byl upřímný, čekal jsem, že tu takový názor padne. Mně to totiž přijde docela logické. Ale chtěl jsem si to ověřit, protože mravy v UK fakt moc neznám.
Měním svoje rozhodnutí a s sebou si povezu něco formálnějšího než jen rifle a triko :-).
Díky a hezký večer!
Jaro,
tak to budeme asi dva. Já si v obleku připadám tak trochu nesvůj vlastně pořád (ještě jsem si na něj totiž moc nezvykl), takže na pohovoru neočekávám jinou situaci. Ale přesto jsem rozhodnut přijít pro jistotu v něm - jak píše Gina - nic tím neztratím (doufám :-)). Už jenom proto, že co kdyby zrovna ta "moje" IT firma nepatřila do té "většiny", že? :-)
Ale díky za odpověď!
tak to budeme asi dva. Já si v obleku připadám tak trochu nesvůj vlastně pořád (ještě jsem si na něj totiž moc nezvykl), takže na pohovoru neočekávám jinou situaci. Ale přesto jsem rozhodnut přijít pro jistotu v něm - jak píše Gina - nic tím neztratím (doufám :-)). Už jenom proto, že co kdyby zrovna ta "moje" IT firma nepatřila do té "většiny", že? :-)
Ale díky za odpověď!
Re: Dress code
Bomo,
i Tobě díky za příspěvek!
To mě jen utvrzuje v tom, že se pro sychr budu snažit absolvovat pohovory formálněji, než je moje každodenní "image" :-).
Průšvih totiž je, že ne vždy se dá dopředu zjistit, jaké představy budoucí zaměstnavatel má v této oblasti. Proto dávám na Ginu, snad tím nic nezkazím :-).
i Tobě díky za příspěvek!
To mě jen utvrzuje v tom, že se pro sychr budu snažit absolvovat pohovory formálněji, než je moje každodenní "image" :-).
Průšvih totiž je, že ne vždy se dá dopředu zjistit, jaké představy budoucí zaměstnavatel má v této oblasti. Proto dávám na Ginu, snad tím nic nezkazím :-).
-
- Guest
- PríspevkyCOLON 11
- RegistrovanýCOLON Ned Mar 13, 2005 8:59 pm
- BydliskoCOLON SE26 5QH
- CONTACTCOLON
Re: Dress code
Pracujem pre Accenture v divizii ATS, precital som si instrukcie tykajuce sa dress code, chodim do prace v civile, pretoze si nemyslim, ze by programator-analytik musel drepiet navleceny do obleku, hlavne ak neprichadza do styku so zakaznikom. :)bomo píšeCOLONAccenture má prísny dress code, t.z. do práce sa chodí v oblekoch, v piatok je povolený "casual wear", čo znamená, že môžeš prísť bez kravaty. Pracovné podmienky sú veľmi dobré - samozrejmosťou je notebook, vysoké cestovné náhrady, tel. náhrady, diéty, platené nadčasy. Neviem čo si myslel pod strašnými prac. podmienkami - to, že sa síce narobíš, často cestuješ ale dostaneš za to aj zaplatené? Ale je to na tebe :)DUGi píšeCOLONInac do Accenture by som v zivote nesiel robit (kamos tam chvilu bol a vravel, ze to je nico strasne co sa tyka oblecenia a prac. podmienok)
radgid