trvaly pobyt, potrebne dokumenty

Všetko o programe britskej vlády Registrácia pracovníkov - Worker(s) Registration Scheme - WRS.

ModerátoriCOLON jaro, Moderatori

BUTTON_POST_REPLY
premek
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 13
RegistrovanýCOLON Pia Okt 06, 2006 3:34 pm

trvaly pobyt, potrebne dokumenty

Poslať od premek » Uto Feb 27, 2007 3:38 pm

Zdravim,

Rad bych se zeptal na 3.veci, prosim :

1.Pocitaji se 4 roky k zadosti na ziskani Trvaleho pobytu(indefinite leave permit)od prvni registrace na WRC nebo az po 4 rocich od ziskani Resident permit ?

2.BOMO tady zminil, ze i staci k zadosti na Tvaly pobyt formu listu z Inland Revenue, ktorý potvrdzuje, že si platil daň z príjmu.
co kdyz se neodpracuje nejaky cely danovy rok?
stacilo by treba v pripade predcasneho ukonceni prac.pomeru P45?
byl by akceptovatelny horni ustrizek od Tax calculation,je na tom danovy rok a moje adresa? to je bohuzel jen co jsem nasel za rok 2004-2005.

3.muze pobirani podpory v nezamestnanosti mit vliv na snizeni castky pri vyplaceni dani ve stejnem danovem roku?

MOC predem dekuji za odpovedi
zdravi
premek

premek
Guest
Guest
PríspevkyCOLON 13
RegistrovanýCOLON Pia Okt 06, 2006 3:34 pm

Poslať od premek » Štv Mar 08, 2007 8:09 am

hezky den preji,

muj prispevek videlo uz skoro 300 dusi, ale zadna rada nad zlato.
Bomo nebo Jaro by vedeli, prosim.

dekuji
zdravi premek

hawaiicanka
Knows Something
Knows Something
PríspevkyCOLON 132
RegistrovanýCOLON Pia Sep 24, 2004 10:35 am
BydliskoCOLON Coventry
CONTACTCOLON

:-)

Poslať od hawaiicanka » Štv Mar 08, 2007 11:15 am

Spytaj sa na imigracnom urade. Info mas aj na nete.Vsetko sa da najst cez google, preto ti asi nikto nemal zaujem odpovedat na to, co si mozes lahko najst aj sam.

Good luck

motor
Member
Member
PríspevkyCOLON 76
RegistrovanýCOLON Str Máj 19, 2004 5:28 pm
BydliskoCOLON Beal Feirste and Caerdydd soon

Re: trvaly pobyt, potrebne dokumenty

Poslať od motor » Štv Mar 08, 2007 11:22 am

premek píšeCOLONZdravim,

Rad bych se zeptal na 3.veci, prosim :

1.Pocitaji se 4 roky k zadosti na ziskani Trvaleho pobytu(indefinite leave permit)od prvni registrace na WRC nebo az po 4 rocich od ziskani Resident permit ?

2.BOMO tady zminil, ze i staci k zadosti na Tvaly pobyt formu listu z Inland Revenue, ktorý potvrdzuje, že si platil daň z príjmu.
co kdyz se neodpracuje nejaky cely danovy rok?
stacilo by treba v pripade predcasneho ukonceni prac.pomeru P45?
byl by akceptovatelny horni ustrizek od Tax calculation,je na tom danovy rok a moje adresa? to je bohuzel jen co jsem nasel za rok 2004-2005.

3.muze pobirani podpory v nezamestnanosti mit vliv na snizeni castky pri vyplaceni dani ve stejnem danovem roku?

MOC predem dekuji za odpovedi
zdravi
premek
AD PERMANENT RESIDENCE a CAS:
zlatko, nielen ty ale aj Bomo nie ste v obraze uz takmer rok. od 30. aprila 2006 je v platnosti novy system. podla toho musis byt 5 /slovom PAET, FIVE, FUENF/ rokov pritomny v UK.
su tam rozne podmienky. Neplati to retrospektivne na prichod do UK. ako napriklad niektore zakony a pravidla kde sa pocita daky cas na obcianstvo atd podla pravidiel kedy sa ziskala PR.

AD ILR VERSUS PR:

ako obcan EU /a predpokladam ze mas pas CR alebo aspon SR/, nedostanes Indefinite Leave to Remain kedze to sa udeluje obcanom 'tretich' krajin.
podla tych novych pravidiel dokonca nedavas ziadost na udelenie PR, ale ak uplatnujes 'Treaty rights' aka pravo pobytu,studia, prace, atd v UK,
SI AUTOMATICKY PO 5 ROKOCH PERMANENT RESIDENT
a potom si uz len poziadas cez form EEA3.


WRS: WRS nema v podstate NIC s PR. je to akysi 'odvar' a ten registration certificate ktorym sa oficialne zbavis povinnosti preregistrovat sa vzdy ked zmenis ci zacnes dalsi job, je iba na niektore 'vyhody' ale pokial si nemienis priviest manzelku nejaku Argentincanku ci Thajku do UK, je to viacnemej zbytocny. Registration certificate sa da ziskat aj inak ako tymi 12 mesiacmi a WRS. tak dlhu dobu nahodili novym EU krajinam A8icky len kvoli tomu aby automaticky neziskali nejake tie vyhody po par mesiacoch co tu pracuju. kedze vacsina sem ide pracovat a iba pracovat. ak neratame nejake tie part time English courses

MUSIS ZDOKLADOVAT ZE SI BOL V UK V RAMCI NIEKTORYCH TYCH MOZNOSTI. STUDENT, SELF-SUFFICIENT, WORKER, INCAPACITATED /NETYKA SA TEBA URCITE/ CI ESTE DACO.

NEVIEM AKO ZASMODRCHAS TO OBDOBIE CO SI MAL 'PODPORU' KEDZE BY SI NEMAL BYT ZA TEN CAS NA PRITAZ SOCIALNEHO SYSTEMU VOBEC
ALE MOZNO.. HEH. TAKISTO NEMOZES BYT VOBEC V TYCH 5 ROKOCH CI UPLNE, ILEGALNE CI V ROZPORE S IMIGRACNYMI ZAKONMI. CO NEVIEM CI SPLNUJES CI BUDES.
AKO DOKLADY NETREBA IBA P60 CI P45, ALE JEDNODUCHSIE.

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applyi ... unationals A INE ZDROJE AK SA MOC NUDIS.

ENJOY

Obrázok užívateľa
carfaxcat
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor
PríspevkyCOLON 1284
RegistrovanýCOLON Uto Sep 05, 2006 1:04 pm
BydliskoCOLON Hamm Tun/Bedeford

Poslať od carfaxcat » Pon Mar 12, 2007 1:08 am

Po 2. apríli sa na ILR bude vyžadovať aj test Life in the UK.
Bližšie info tu: http://www.workingintheuk.gov.uk/workin ... forms.html

BUTTON_POST_REPLY