Fórum stránok www.londyn.sk

Diskusia o všetkom, čo súvisí s Veľkou Britániou (práca, štúdium, ubytovanie...)

Skočiť na obsah

Reklama

Reklama

Reklama

musims podadavat danove priznanie UK or Slovensku?

Rozširujeme našu rubriku Otázky a odpovede. Položte otázku alebo pridajte odpoveď.

Moderátori: jaro, Moderatori

musims podadavat danove priznanie UK or Slovensku?

Poslaťod julies27 » Ned Feb 21, 2010 11:41 am

Ja by som sa rada spytala ci musim podat danove priznanie na slovensku kde som za rok 2009 mala prijem 1000 EUR z prenajmu izby. Ziadne ine prijmy zo slovenska nemam okrem prenajmu. Kedze mam trvaly pobyt v anglicku uz 5 rokov a mam tu prijem zo zavislej cinnosti platim tu dane anglickem danovemy uradu.

1.Musim podat danove priznanie na slovensku? Do akej sumy nemusim podavat danove priznanie na slovensku?

2.Moj prijem zo slovenska ( z prenajmu) musim uviest na danovom urade v UK? kedze celosvetove dane platim v UK?

Dakujem za pomoc
julies27
Guest
Guest

Advertisement

Re: musims podadavat danove priznanie UK or Slovensku?

Poslaťod xaxa » Ned Feb 21, 2010 6:37 pm

1. Pokial tomu spravne rozumiem tak podat musis. Na sume nezalezi.
2. Samozrejme. Pokial mas prijem z prenajmu deklarovany v UK a zdaneny, tak ti tak ci tak nevyjde ziadna dan na SK.
xaxa
London Expert
London Expert

Poslaťod eva.hal » Štv Júl 15, 2010 2:10 pm

Danove priznanie je potrebne podat aj na Slovensku, s uvedenenim prijmov zo zdrojov v SR + z potvrdenia P45 od Tvojho zamestnavatela (dostava sa po 31.3. a tam bude dan nulova, lebo platis priebezne). Podava sa DP typ B, v kolonke 'prijmy z prenajmu' a s najvacsou pravdepodobnostou Ti vyjde nejaka dan (pokial nejdes na pausalne vydavky). V UK podavas DP alebo rocne zuctovanie iba z prijmov v UK, nie zo zahranicia = Slovensko.
eva.hal
Reader
Reader

Poslaťod kazisvet » Pia Júl 16, 2010 8:17 am

eva.hal píše:Podava sa DP typ B, v kolonke 'prijmy z prenajmu' a s najvacsou pravdepodobnostou Ti vyjde nejaka dan (pokial nejdes na pausalne vydavky). V UK podavas DP alebo rocne zuctovanie iba z prijmov v UK, nie zo zahranicia = Slovensko.

Urcite bude dan nulova (teda spon podla zatial platnych predpisov), pretoze si mozes uplatnit nezdanitelnu polozku vo vyske cca 4000 eur za rok. Danove priznanie sa nemusi podavat ak prijem za rok nepresiahne tusim 5nasobok zivotneho minima, ktore je teraz cca 185 eur.
nerob inym to, co nechces, aby ini robili tebe :)
kazisvet
London Expert
London Expert

Poslaťod jahodova » Pia Júl 16, 2010 9:55 am

Ak ide o prijem z prenajimania, minimalne by som si splnila ohlasovaciu povinnost. V poslednych 2 rokoch tu nastali vyznamne zmeny.
Podla mna vsak ani po ohlaseni nebudete platit ziadnu dan, ale dan.priznanie by som na Vasom mieste podala.
Mam brata zijuceho mimo SK a ten si podanie dan.priznania kazdy rok "osetroval", az kym si nevybavil trvaly pobyt mimo SK.
jahodova
Reader
Reader

Poslaťod jaro » Pia Júl 16, 2010 10:59 am

eva.hal píše:...z potvrdenia P45 od Tvojho zamestnavatela (dostava sa po 31.3....

P60, danovy rok konci 5. aprila
jaro
Power Pro Advisor
Power Pro Advisor

Späť na Otázky a odpovede

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia