Fórum stránok www.londyn.sk
Diskusia o všetkom, čo súvisí s Veľkou Britániou (práca, štúdium, ubytovanie...)
Moderátori: jaro, Moderatori

Máš v tom chaos, Victoria.Victoria Fox píše:chcela by som sa opytat, ci ma uz niekto skusenosti s registraciou je odpracovanom roku u jedneho zamestnavatela. pouziva sa na to ziadost ''resident permit''.

Victoria Fox píše:ten kus papiera je dobry na to, aby si sa mohol volne pohybovat a pracovat v uk. totiz ak zmenis zamestnavatela, resident permit nemas, musis sa znovu registrovat s home office, poziadat o dalsi certifikat, ktory ta opravnuje vykonavat danu pracu. inak ak o to nepoziadas do mesiaca od zaciatku novej prace, praca je ilegalna. zamestnavatel je povinny takeho zamestnanca viac nezamestnavat.

len som chcela vediet, ci niekto nema uz s tym skusenost, ze ako dlho to trva, ci s tym niekto mal problem atd

Ale máš :)Victoria Fox píše:ja v tom teda chaos vobec nemam.
Victoria, kde si prišla na tento blud? Môžeš nám odcitovať jeden jediný zdroj? :) Od 1. mája 2004 máme právo na voľný pohyb aj v UK, nepotrebuješ na to žiadny residence permit. Residence permit ťa k ničomu neoprávňuje, ani k získaniu práce.ten kus papiera je dobry na to, aby si sa mohol volne pohybovat a pracovat v uk. totiz ak zmenis zamestnavatela, resident permit nemas, musis sa znovu registrovat s home office, poziadat o dalsi certifikat, ktory ta opravnuje vykonavat danu pracu.

Victoria Fox píše:ale ak chce niekto poziadat neskor o britske obcianstvo, tak medzi prvymi vecami ktore je potrebne spravit, je aj poziadat a dostat residence permit.

MartinaP píše:Podla informacii z Home Officu Residency Permit(RP) potrebujes(da sa on uchazdat po roku) ak sa chces uchadzat o Permanent Residency(PR) po 4 rokoch pobytu v UK a o britske obcianstvo (BO). Je mozne, ze PR dostanes aj bez RP, ale BO nedostanes bez PR.

Nikol antosova píše:ahojte,mohol by mi prosim niekto poradit,ze kde si mozem pozriet na internete,ze ake vsetky doklady potrebujem poslat,aby som mohla poziadat o EEA permit?Dakujem.Ak sa tu uz o tom pisalo,tak sa ospravedlnujem
Nika

jaro píše:MartinaP píše:Podla informacii z Home Officu Residency Permit(RP) potrebujes(da sa on uchazdat po roku) ak sa chces uchadzat o Permanent Residency(PR) po 4 rokoch pobytu v UK a o britske obcianstvo (BO). Je mozne, ze PR dostanes aj bez RP, ale BO nedostanes bez PR.
HO taktiez informuje tom, ze o RP a PR sa da poziadat sucasne.

carfaxcat píše:V predchadzajucom pripade dvaja uradnici z HO mi odpovedali uplne protichodne,
carfaxcat píše:jeden z nich mal dokonca fatalne slabu anglictinu...

carfaxcat píše: Manzelstvo s Britom s tym nema nic spolocne, bohuzial. Vodicsky preukaz uznavaju iba ako doklad na soferovanie, nie ako dokument, ktory ma uvedenu adresu a pouziva sa ako ID.
Skus este raz tvoj mestsky urad podla trvaleho bydliska (ja som sa odhlasovala z Trencina) - snad sa tam zmenili uradnici, ktovie, ak nie a nemas to na ambasadu velmi daleko, skus tam. Nechapem, preco okolo toho robia taky cirkus.

12345 píše:caute
a neviem ci ten slovensky zakon o dvojitom obcianstve zacne platit teraz 17.7, ale ak hej tak mam smolu bo som to aj tak nestihla o 4 dni..:(

carfaxcat píše:Niektori obcania UK, ktori sa v UK narodili a ktorych rodicia prisli z Indie, sa stretli s otvorenym rasizmom uz na hraniciach.

Späť na WRS - registrácia pracovníkov
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia