Fórum stránok www.londyn.sk

Diskusia o všetkom, čo súvisí s Veľkou Britániou (práca, štúdium, ubytovanie...)

Skočiť na obsah

Reklama

Reklama

Reklama

Aktuálne poplatky Ryanair

O autách a šoférovaní v UK, vodičských preukazoch, o vlakoch, busoch...

Moderátori: jaro, Gina, Moderatori

Aktuálne poplatky Ryanair

Poslaťod habib » Pon Júl 19, 2010 12:35 pm

Zdravím,chystám sa do Londýna a asi zvolím trasu Bratislava - Luton.S Ryanairom nemám skusenost a na nízkonakladovky si človek má davat pozor,tak by som potreboval zistit aké nastrahy ma čakajú pri rezervácií.
Skryté poplatky,prípadne aby človek niečo nevynechal....konkrétne:
- budem mat jednu kabin. batožinu (ta je grátis?) a jednu do 15kg (neviem či aj cez leto platí 15€)
- čo poistenie,zaplatít alebo zbytočne?Čo ak zrušia let,presunú?Pomože to?
- za online vybavenie sa platí 5€ a čo ked si človek prejde celou rezerváciou a zaplatí ,má potom ešte vybavit
online checking a zapíše tam batožinu a to je všetko,potom len dojde na letisko a odovzdá batožinu a má si nechat vystavit letenku,alebo stačí číslo rezervácie?
Proste nerád by som niečo podcenil a ostal visiet v Bratislave........................THX
habib
Reader
Reader

Advertisement

Re: Aktuálne poplatky Ryanair

Poslaťod kazisvet » Pon Júl 19, 2010 1:10 pm

habib píše:Zdravím,chystám sa do Londýna a asi zvolím trasu Bratislava - Luton.S Ryanairom nemám skusenost a na nízkonakladovky si človek má davat pozor,tak by som potreboval zistit aké nastrahy ma čakajú pri rezervácií.
Skryté poplatky,prípadne aby človek niečo nevynechal....konkrétne:
- budem mat jednu kabin. batožinu (ta je grátis?) a jednu do 15kg (neviem či aj cez leto platí 15€)
- čo poistenie,zaplatít alebo zbytočne?Čo ak zrušia let,presunú?Pomože to?
- za online vybavenie sa platí 5€ a čo ked si človek prejde celou rezerváciou a zaplatí ,má potom ešte vybavit
online checking a zapíše tam batožinu a to je všetko,potom len dojde na letisko a odovzdá batožinu a má si nechat vystavit letenku,alebo stačí číslo rezervácie?
Proste nerád by som niečo podcenil a ostal visiet v Bratislave........................THX

No na nich je skutocne potrebne si dat pozor. Online chek-in je povinnostou, tzn. ze letenku si musis vytlacit uz doma, inak ta na letisku zinkasuju len budes pozerat.
Odkedy som za vytlacenie 2 leteniek zaplatil viac ako za letenky, uz som s nimi nadobro skoncil, ale ked clovek nema inu moznost co uz... U nich nepocitaj s nicim gratis, poistenie je podla mna uplne zbytocne, radsej si uzavri v unione cestovne poistenie, vyjde ta to na rok lacnejsie ako u nich na jednu cestu. A samozrejme kontorlovat odlety az do poslednej minuty, lebo oni lubia menit :)
nerob inym to, co nechces, aby ini robili tebe :)
kazisvet
London Expert
London Expert

Poslaťod habib » Pon Júl 19, 2010 1:44 pm

.......no tak už to začína,tie ,,dobré,, správy.
No ani by ma nenapodlo vytisknút si letenku doma a určite by som to nechal na letisko.Skusenosti s ČSA a Aer Lingus a všade to stačí,dokonca stačí len číslo rezervácie ak sa človek odbavil online,no vidím že Ryanair je niečo extra,aj ja by som radšej letel inou spoločnostou ale asi neostáva nič iné...
Takže ešte raz,vyberem si let,prejdem si celou rezerváciou a den pred letom sa online odbavím a nahlásim si batožinu a čo teda musím predložit na letisku......letenku ktorá bola vystavená pri rezervácii po zaplatení alebo niečo čo dostanem pri online check-ingu?
Sorry ale prvý krát letím z Bratislavy a prvy krát s Ryanair..............thankx
habib
Reader
Reader

Poslaťod ubeno » Pon Júl 19, 2010 2:38 pm

kazisvet píše:No na nich je skutocne potrebne si dat pozor. Online chek-in je povinnostou, tzn. ze letenku si musis vytlacit uz doma, inak ta na letisku zinkasuju len budes pozerat.
Odkedy som za vytlacenie 2 leteniek zaplatil viac ako za letenky, uz som s nimi nadobro skoncil, ale ked clovek nema inu moznost co uz... U nich nepocitaj s nicim gratis, poistenie je podla mna uplne zbytocne, radsej si uzavri v unione cestovne poistenie, vyjde ta to na rok lacnejsie ako u nich na jednu cestu. A samozrejme kontorlovat odlety az do poslednej minuty, lebo oni lubia menit :)

Ja som tiez uz x-krat vyhlasil ze s Ryanom koncim ale odkedy padol SkyEurope uz nie je vela moznosti ako sa jednoducho dostat do BA - jedine do Viedne, co su zasa cas a naklady navyse.

Poistenie si tiez nikdy u nich nekupujem. Co sa tyla odletov, tak tu sa ich musim zastat. V porovnani so SkyEurope ktorym som nikdy pocas ich existenice neletel na cas sa da na Ryan spolahnut. Uz som par krat letel do BA len na niekolkohodinou otocku a vyslo mi to. Netvrdim ze su 100% ale na druhu stranu ja by som si dobre rozmyslel kupovat letenku s British Airways, ktori strajkuju kazdu chvilu.

habib píše:No ani by ma nenapodlo vytisknút si letenku doma a určite by som to nechal na letisko.Skusenosti s ČSA a Aer Lingus a všade to stačí,dokonca stačí len číslo rezervácie ak sa človek odbavil online,no vidím že Ryanair je niečo extra,aj ja by som radšej letel inou spoločnostou ale asi neostáva nič iné...

Hej, v Ryane to nestaci. Setria kde sa da a chytaju ludi na nevedomosti. Kto si da bacha, nie je problem. Na druhu stranu ja som si vzdy ked som isiel hocikam vytlacil sumar s casmi odletov / priletov. Takto to robit nemusim, lebo to mam uz na Boarding passe. Navyse aspon mam istotu ze mam miesto v lietadle. Nikdy nezabudnem na svoj prvy let Lufhansou do New Yorku ked mi teta na checkine zahlasila lamanou anglictinou ze sa na poslednu chvilu predalo viac listkov ako je kapacita lietadla a ze uz mi nevytlaci boarding pass na let ktory som mal booknuty ale az na dalsi o par hodin neskor.

habib píše:Takže ešte raz,vyberem si let,prejdem si celou rezerváciou a den pred letom sa online odbavím a nahlásim si batožinu a čo teda musím predložit na letisku......letenku ktorá bola vystavená pri rezervácii po zaplatení alebo niečo čo dostanem pri online check-ingu?
Sorry ale prvý krát letím z Bratislavy a prvy krát s Ryanair..............thankx

Normalne si bookni letenku na ich stranke, v ramci toho procesu si vyberies ci chces poistenie, priority boarding, batozinu na checkin (15kg). Ostatne poplatky ti system vsetky nahodi automaticky. Okrem ceny letenky, poplatkov (tie su niekedy 0) sa pripaca za WebChekin 5E, za batozinu 20E, za platbu kartou (okolo 5E) a to na kazdy osobolet.

Este mala uprava: v rozmedzi (15 dni - 4hodniny) pred odletom si urob online checkin (WebCheckin). Da sa to naraz aj na spiatocny let a mas pokoj.

A skus sa vyvarovat vyrazu "online odbavit". Urcite nie som jediny kto si pod tym predstavil nieco ine ako kupu letenky :-)
ubeno
Addicted Consultant
Addicted Consultant

Späť na Doprava v UK

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia