Fórum stránok www.londyn.sk

Diskusia o všetkom, čo súvisí s Veľkou Britániou (práca, štúdium, ubytovanie...)

Skočiť na obsah

Reklama

Reklama

Reklama

registracia WRS

Všetko o programe britskej vlády Registrácia pracovníkov - Worker(s) Registration Scheme - WRS.

Moderátori: jaro, Moderatori

registracia WRS

Poslaťod peter85 » Ned Okt 18, 2009 11:21 am

ahojte....som v anglicku ako sportovec, pre klub som vyplnal formular P46 a nasiel som si part time 16 hod tyzdenne.Chcel by som vediet ci sa musim registrovat WRS kvoli part timu..dakujem
Peter
peter85
Reader
Reader

Advertisement

Re: registracia WRS

Poslaťod carfaxcat » Ned Okt 18, 2009 6:31 pm

Ak nemas splnenu podmienku odpracovaneho jedneho kontinualneho roka, tak by si sa mal registrovat.
carfaxcat
User Eater
User Eater

Poslaťod peter85 » Pon Okt 19, 2009 11:20 am

ahoj..som v uk iby 2 mesiace takze sa asi budem musiet zaregistrovat..dakujem
peter85
Reader
Reader

Poslaťod bajka » Pon Okt 19, 2009 8:29 pm

Registrovat sa zial musis. Ani keby si tu bol uz rok a nebol by si zaregistrovany, tak by Ti to nepomohlo. Pravidlo je, ze sa musis zaregistrovat vzdy znovu, ked si najdes novu pracu, ale iba pocas prveho roka registracie, ak si pracoval suvisle - s prestavkami spolu maximalne 30 dni za 12 mesiacov. Poplatok £90 sa plati len pri prvej registacii. Poznam ludi, ktori sa neregistrovali a nemaju ziadne problemy. Ale zamestnavatel by si mal overit, ci zaregistrovany si a myslim, ze ak tu chces zit dlhsie, tak je lepsie registraciu mat.

Ked si vyplnal pre sportovy klub formular P46, tak to nahodou neznamena, ze si ich zamestnanec? Nekazal Ti klub sa zaregistrovat? Nevyznam sa v tom, ale zisti si to.
bajka
Addicted Consultant
Addicted Consultant

Poslaťod grief » Pon Okt 19, 2009 9:23 pm

Bajka ma pravdu, ja inak tiez patrim medzi ludi, ktori zaregistrovani nie su a to som tu skoro 6 rokov. Ono ak ti zemestnanec neda formular na to tak by som sa moc do toho nehrnul ale to je moj nazor iba ;]
grief
Wannabe Expert
Wannabe Expert

Poslaťod krtek » Uto Okt 20, 2009 3:24 pm

shodneme se ze je to jen byrokraticka buzerace, takze z toho pohledu bych rekl ze by ses nemusel registrovat, ALE casto pri nejakem pozdejsim jednani s urady narazis na to ze budou tento papir vyzadovat. Treba pri pohovoru o national insurance number, kdyz budes zadat o podporu v nezamestnanosti, kdyz budes zadat o jakekoliv davky (benefits),.. a tech veci je vice (tyhle me jen ted napadly).
Obecne pro lidi kteri tu prijedou treba jen na leto, nebo nejakou kratsi dobu (rekneme 1/2-3/4 roku) bych rekl ze je to celkem zbytecne. Jestlize jiz ted pocitas ze tu budes delsi dobu tak bych se tam radeji zaregistroval.
krtek
London Expert
London Expert

Poslaťod grief » Uto Okt 20, 2009 10:00 pm

no nam dali benefity bez problemov a priatelka tiez nie je registrovana... ale berme to ze vsade robia vsetko inac a sami nevedia ako to maju vlastne robit... anglicko....
grief
Wannabe Expert
Wannabe Expert

Poslaťod Ztix » Pon Feb 22, 2010 11:16 am

Blbá slovač... je vám lúto dať 90 libier... prečo by som sa nezaregistroval? niekto písal že aby si sa do toho nehrnul, to je blbosť, ked na to prídu máš problém aj ty aj zamestnávateľ... po odpracovanom roku máš pokoj tak prečo nie?
Ztix
Reader
Reader

Poslaťod robo 125 » Štv Júl 22, 2010 7:38 am

dobry den chcel by som sa spytat , ako dlho sa musi zit v anglicku aby sa nadobudlo ang. obcianstvo , ci sa to neda cez urady nejak vybavit ,(ak nie) tak ci sa tam pocitaju aj roky studia v ang.
robo 125
Reader
Reader

Poslaťod ubeno » Štv Júl 22, 2010 11:37 am

Reinkarnujeme tu topic stary skoro rok ale nevadi.
bajka píše:Registrovat sa zial musis. Ani keby si tu bol uz rok a nebol by si zaregistrovany, tak by Ti to nepomohlo.

Toto je pravda, treba sa zaregistrovat ale nepoznam nikoho, kto by bol za to penalizovany.
Viac info tu a slovensky navod tu
Ztix píše:Blbá slovač... je vám lúto dať 90 libier... prečo by som sa nezaregistroval? niekto písal že aby si sa do toho nehrnul, to je blbosť, ked na to prídu máš problém aj ty aj zamestnávateľ... po odpracovanom roku máš pokoj tak prečo nie?

A komu by nebolo? Vobec si nemyslim, ze je to blbe. Skor nezodpovedne - je to dosledok toho, ze Home office na to nijako netlaci a nepodmienuje tym niektore ine nutne registracie (napr NINO). Mam vsak pocit, ze pri ziadosti o IRL alebo obciantvo sa WRS vyzaduje.
robo 125 píše:dobry den chcel by som sa spytat , ako dlho sa musi zit v anglicku aby sa nadobudlo ang. obcianstvo , ci sa to neda cez urady nejak vybavit ,(ak nie) tak ci sa tam pocitaju aj roky studia v ang.

Min 5 rokov na ziskanie IRL a potom este jeden rok s IRL na podanie ziadosti o obciantvo. Bacha na to, ze to bude treba "nejak vybavit" aj so Slovenskymi uradmi. Na SK plati novy zakon.
ubeno
Addicted Consultant
Addicted Consultant

Späť na WRS - registrácia pracovníkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia