Fórum stránok www.londyn.sk
Diskusia o všetkom, čo súvisí s Veľkou Britániou (práca, štúdium, ubytovanie...)
Moderátori: jaro, Moderatori

carfaxcat píše:Asi sa Slovensko tymto cinom trochu vyludni, co sa tyka poctu obcanov.

krtek píše:Ja myslel ze to mate na slovensku stejne jako u nas. V cechach clovek nemuze mit normalne dvoji obcanstvi, jakmile nabude obcanstvi jine automaticky ztraci ceske (az na vyjimky snatku, narozeni,..)
Obecne je to blbost, ale chapu ze je to hlavne protiopatreni kvuli tomu madarskemu zakonu kdy budou dostavat madarske obcanstvi vsichni kdo jen trochu maji neco spolecneho s madarskem (i kdyz tam nikdy nezili a i jazyk uz moc dobre neumi)

jaro píše:Osobne to povazujem za tragediu. Som Slovak, no zijem v UK. Moje deti sa tu narodili, momentalne maju len slovenske obcianstvo. Slovensko im vsak vela nehovori, len ako krajina kde ziju stari rodicia. Ak prijmeme UK obcianstvo (co ma logiku), stratime slovenske... Blba dilema.
jaro píše:Mam v rodine slovenskych Madarov (vratane manzelky) a viem ze oni proste o madarske obcianstvo zaujem nemaju... mozno niekolko jedincov, ale to su vynimky. Cela tato saskaren je na smiech.

xaxa píše:jaro píše:Mam v rodine slovenskych Madarov (vratane manzelky) a viem ze oni proste o madarske obcianstvo zaujem nemaju... mozno niekolko jedincov, ale to su vynimky. Cela tato saskaren je na smiech.
Tak potom sa ich to netyka, tak aky je problem?

xaxa píše:jaro píše:Osobne to povazujem za tragediu. Som Slovak, no zijem v UK. Moje deti sa tu narodili, momentalne maju len slovenske obcianstvo. Slovensko im vsak vela nehovori, len ako krajina kde ziju stari rodicia. Ak prijmeme UK obcianstvo (co ma logiku), stratime slovenske... Blba dilema.
Ked tvojim detom Slovensko nic nehovori, tak NACO im je slovenske obcianstvo. Este by som to chapal keby bolo treba viza a nebol by volny pohyb v EU.
xaxa píše:jaro píše:Mam v rodine slovenskych Madarov (vratane manzelky) a viem ze oni proste o madarske obcianstvo zaujem nemaju... mozno niekolko jedincov, ale to su vynimky. Cela tato saskaren je na smiech.
Tak potom sa ich to netyka, tak aky je problem?

jaro píše:Osobne to povazujem za tragediu. Som Slovak, no zijem v UK. Moje deti sa tu narodili, momentalne maju len slovenske obcianstvo. Slovensko im vsak vela nehovori, len ako krajina kde ziju stari rodicia. Ak prijmeme UK obcianstvo (co ma logiku), stratime slovenske... Blba dilema.

carfaxcat píše:ubeno: Mam pocit, ze ak aj ziskas ILR, tak po prestahovani do inej krajiny po nejakom case o tento status prides.

Samozrejme, nie je technicky mozne urobit to tak, ze deti budu mat UK obcianstvo a ja s manzelkou SK... teda nie pokial maju menej ako 18 rokov a nemozu o UK obcianstvo poziadat sami.

ubeno píše:On poziada o UK obciantvo a Ona nie. On ziska UK obciantvo, tym padom straca SK obciantvo. Zosobasia sa. Ona poziada o UK obciantvo na zaklade sobasa s Britom (s Nim) - tym padom nestraca SK obciantvo, lebo tento sposob je vynaty z noveho zakona. On (Brit) poziada na SK o obciantvo na zaklade sobasa so Slovenkou. :-)

Budapest disliked moves such as a language law that criminalises the use of Hungarian in some contexts and a citizenship law that strips those who actively seek dual citizenship of their Slovak passport. Ms Radicova says that latter law must be abolished "at once".

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia